Samfund

Syv studenter kommet til skade under studenterkørsler

21 unge mennesker var på ladet af en lastbil, da chaufføren måtte bremse hårdt op.

Seks studenter fra Nørresundby Gymnasium er lørdag kommet lettere til skade under en studenterkørsel ved Svenstrup i Nordjylland.

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Tidligere lørdag blev en 19-årig mand også kvæstet under studenterkørsel, da han væltede ned fra en lastbil i Tappernøje. Han blev fløjet til Rigshospitalet med hovedskader.

Natten til søndag oplyser Sydsjælland- og Lolland Falsters Politi, at den 19-åriges tilstand stadig er kritisk.

På baggrund af de to hændelser lørdag stiller transportordføreren for Enhedslisten, Henning Hyllested, spørgsmål ved, om det kan lade sig gøre at stramme sikkerheden. Derfor kan en sidste udvej være et forbud.

Studenterne blev kastet rundt

De nyudklækkede studenter fra Nørresundby Gymnasium kom til skade, da en lastbil med i alt 21 unge mennesker på ladet foretog en kraftig opbremsning i forbindelse med en undvigelsesmanøvre. 

Det skete, da en varebil overhalede køretøjet og drejede skarpt ind foran studentervognen, da der kom en modkørende bilist. 

- Ingen af de tilskadekomne faldt af bilen, men fik knubs, da de blev kastet rundt imellem hinanden, skriver politiet.

Alle seks studenter er kørt med ambulancer til Aalborg Universitetshospital.

Føreren af varebilen er blevet sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

19-årig er hårdt kvæstet

I den anden ende af landet er den 19-åriges tilstand lørdag aften stadigvæk hårdt kvæstet.

Politiet ved endnu ikke, hvordan ulykken er sket, men over for TV 2 har vagtchef Henrik Karslen fortalt, at der ikke har været tale om et færdselsuheld, hvor andre biler var involveret.

Politiker kalder det en dårlig cocktail

Henning Hyllested (EL) kalder unge mennesker, der muligvis er påvirket af alkohol, på et åbent lad uden fastspænding for en rigtig dårlig cocktail.

Men politikeren er i tvivl, om det overhovedet er muligt at stramme sikkerheden, uden at det ødelægger festen.

- Og så er der jo kun tilbage at forbyde det. Jeg tror, jeg vil bringe det op i Færdselssikkerhedskommissionen, hvor der sidder mange med god forstand på de dele: Rådet for Sikker Trafik, Rigspolitiet med flere, skriver han i et svar til TV 2.