Samfund

Chikane mod studentervogne er eskaleret, mener vognmand

Flere anmeldelser af ægkast mod studentervogne i Storkøbenhavn, hvor erfaren vognmand mener udviklingen er eskaleret.

Opråbet fra Vestegnens Politi var klart og entydigt fredag aften, da der indløb meldinger om varierende former for chikane mod studentervogne.

- Stop jer selv. Det er ikke i orden at ødelægge en glad og festlig dag for de unge mennesker! Vi er derude og gør, hvad vi kan for at fange jer, skrev politiet på Twitter.

Lørdag aften var der ikke sat en stopper for hverken ægkast eller vandballoner mod de festbuldrende lastvogne, der fragter årets studenter rundt til fejring hos familie.

- En af mine chauffører var ude for at få kastet æg efter bilen her til aften ude i Høje Gladsaxe, fortæller direktør Peter Arnishøj fra Arnishøj Multiservice.

Ægkast er nyt og spændende

Firmaet har igennem 15 år kørt studenter rundt ved denne tid og i samme anledning. Og fænomenet med ægkast er nyt og tiltagende.

- Jeg tror, de gør det her, fordi det er nyt og spændende. I de år, vi har kørt, har vi ikke oplevet det før. Men det er synd for de unge, der får tøjet smurt ind af æg. Det er ikke særlig sjovt, siger Peter Arnishøj til TV 2.

Meldingen fra en chauffør på en af studentervognene lyder på, at det har været ubehageligt, men at ingen har lidt overlast.

- Alle har det fint. Jeg fik selv lidt hjertebanken, for man ved ikke, hvor det ender, vel? Men alle er ved at være faldet ned igen, siger en chauffør, der foretrækker at være anonym.

Hen over weekenden har der også studentervogne i Brøndby Strand, Albertslund, Rødovre og Hvidovre også oplevet chikane.

TV 2 har været i kontakt med samtlige politikredse med undtagelse af Nordsjællands Politi og Østjyllands Politi. Ingen af kredsene - udover Københavns Politi og Vestegnens Politi - har fået anmeldelser om chikane mod studentervogne.