Samfund

Nu er der sat årstal på mulig ny bro til Sverige

Interessant, at der nu kommer et årstal frem, siger Helsingør-borgmester Benedikte Kiær.

Om to år skal den strategiske analyse af en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg, som den danske og svenske stat har sat i gang, ligge klar. Hvis der på det tidspunkt træffes en politisk beslutning om at sætte arbejdet i gang, kan en fast forbindelse stå klar i 2035. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det kom frem på et opstartsmøde i den administrative følgegruppe, der er nedsat til at følge med i analysearbejdet, viser en orientering til regionens trafik- og miljøudvalg.

- Folk spørger i byen

Selvom der er mange ubekendte i ligningen, og ingen politiske beslutninger er truffet, så kalder Helsingør-borgmester Benedikte Kiær (K) udmeldingen interessant.

- Vi kan nu sige, hvornår der kan stå en forbindelse, hvis alt kører, som det skal. Det mener jeg er vigtigt, for det er jo det, folk spørger om ude i byen, når talen falder på en HH-forbindelse. Men nu har vi et årstal, og jeg synes, det er fint, det er kommet, selvom det foreløbig er en udmelding fra embedsfolk i en styregruppe, siger borgmesteren til Frederiksborg Amts Avis.

Skal være brugerbetalt

Danmark og Sverige har sat 10 millioner kroner af til analysearbejdet, og de er netop blevet suppleret med 7,4 millioner kroner fra EU’s Interreg-program for Øresund.

Udgangspunktet for den kommende strategiske analyse er, at en ny fast forbindelse skal være brugerbetalt. Både en ren bilforbindelse og en bil- og jernbaneforbindelse skal analyseres.