Mere end hveranden bestod indfødsretsprøven - prøv her om du kan

16x9
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er tilfreds med resultatet. Foto: Søren Bidstrup / Scanpix Denmark

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er tilfreds med, at mere end hveranden består prøven.

56,5 procent af de danskere, der den 6. juni tog indfødsretsprøven, har bestået. Det skriver Udlændinge- og Integrationsministeriet på sin hjemmeside.

Det er en smule flere end ved sidste prøve i november, hvor 53,8 procent bestod.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er tilfreds med resultatet.

- Det er godt, at vi har en prøve, som sikrer, at mennesker, der ønsker dansk statsborgerskab, læser på lektien og sætter sig ind i, hvordan vores samfund fungerer.

- For regeringen er det helt afgørende, at udlændinge, der vil være statsborgere i Danmark, rent faktisk kender til og forstår vores kultur og historie. Og at de med en aktiv indsats viser, at de både kan og vil det danske samfund og vores danske værdier, siger hun i pressemeddelelsen.

Ministeriet oplyser desuden, at Styrelsen for International Rekruttering og Integration (Siri) har analyseret prøven fra den 6. juni.

Analysen viser, at indfødsretsprøven har en tilfredsstillende kvalitet, er formuleret på et alment dansk og ligger tæt op ad lærematerialet, der danner grundlag for prøven.

Her er den nye indfødsretsprøve: Kan du få statsborgerskab?
Fakta om indfødsretsprøven

3766 personer deltog

3766 personer deltog i årets første indfødsretsprøve, der blev afviklet 6. juni på 53 sprogcentre over hele landet. 56,5 procent bestod.

To gange årligt

Indfødsretsprøven afholdes to gange årligt - i juni og november. 

Skal bestå

Man skal som udlænding have bestået indfødsretsprøven for at opnå dansk statsborgerskab. Ved at bestå prøven dokumenterer deltagerne, at de har kendskab til danske samfundsforhold, dansk kultur og historie.

Over halvdelen bestod sidste prøve

53,8 procent af deltagerne bestod indfødsretsprøven, da den senest blev afviklet i november sidste år. I juni 2017 bestod 49,8 procent af deltagerne.

Kræver mindst 32 rigtige

Ansøgerne har tre kvarter til at besvare prøven, der består af 40 spørgsmål. Det kræver mindst 32 rigtige at bestå.

Kun et rigtigt svar

35 af spørgsmålene er udarbejdet på baggrund af læremateriale, der stilles gratis til rådighed. De sidste fem spørgsmål er om aktuelle emner inden for politik eller kulturelle begivenheder. Der er mellem to og tre svarmuligheder men kun ét rigtigt svar til hvert spørgsmål.
Betingelser for at blive dansk statsborger
Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti fastsatte i 2015 en række betingelser, som personer, der søger om dansk indfødsret, skal opfylde for at blive danske statsborgere. De er blevet strammet siden.