Samfund

Fejl hos YouSee lagde hemmelige data om 10.000 kunder frem

Fejl med overflytning af data betød, at hemmelige oplysninger om 10.000 YouSee-kunder blev lagt frit frem.

Teleselskabet YouSee har ved en fejl lagt hemmelige oplysninger om 10.000 kunder frit tilgængeligt på nettet. Det skriver mediet Version 2.

YouSee, der er ejet af TDC og sælger telefoni, bredbånd og tv, har ifølge mediet ved en fejl flyttet 10.000 fastnetkunders hemmelige numre og/eller adresser over i den åbne database 118.dk. Her har oplysningerne kunne findes frem i op til 11 uger.

Skulle flytte data fra et system til et andet

YouSee skriver i et skriftligt svar til Version 2, at fejlen skyldes, at man skulle flytte de mange data fra ét it-system til et andet.

- Vores kunder har betroet os deres kontaktinformationer, og de forventer med rette, at vi kan behandle data fortroligt. Vi beklager dybt, at vi ikke har levet op til dette.

- Hændelsen er et tilbageslag for os, fordi vi løbende investerer i beskyttelse af vores kunders data, skriver direktør for bredbånd og tv i YouSee, Jacob Mortensen, i en mail til Version 2.

Fejlen blev rettet 29. maj. Som kompensation tilbydes brugerne en måneds gratis bredbånd og tilbud om at skifte nummer gratis.

/ritzau/