Tog kollideret med minibus ved usikret jernbaneoverskæring - to dræbt

Togtrafikken er indstillet frem til klokken 19 tirsdag aften.

To personer er blevet dræbt i en ulykke tirsdag, hvor en minibus er blevet ramt af et tog ved en jernbaneoverskæring nær Varde.

Der er tale om en 80-årig kvinde og en 55-årig mand. 

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi til TV 2.

Det er sket ved Sig nord for Varde. Den 55-årige mand var chauffør hos Flextrafik og havde kørt den ældre dame til besøg i området.

Politiet oplyser, at to af passagererne fra toget er blevet indlagt på sygehuset med symptomer på piskesmæld. Ingen i toget kom alvorligt til skade.

Jernbaneoverskæringen var af Banedanmark klassificeret som "usikret". Det bekræfter Banedanmarks pressevagt Christopher Mortensen. Overskæringen er ubevogtet og har manuelle bomme, som bilister selv skal løfte. 

Togtrafikken indstillet

Pressevagten hos Banedanmark fortæller til TV 2, at trafikken er indstillet. Der arbejdes på at indsætte togbusser mellem Varde og Skjern. Banedanmark oplyser i en pressemeddelelse, at togtrafikken er indstillet frem til klokken 19.

Jernbaneoverskæringen er på Banedanmarks liste over overskæringer, der enten skal nedlægges eller sikres.
Jernbaneoverskæringen er på Banedanmarks liste over overskæringer, der enten skal nedlægges eller sikres. Foto: Local Eyes.

I en pressemeddelelse bekræfter Banedanmark ulykken.

- I Banedanmark er vi dybt berørte af situationen, siger Peter Svendsen, trafikdirektør i Banedanmark.

- Den danske jernbane er en af de mest sikre i Europa, og det er heldigvis yderst sjældent, at vi er vidner til dødsfald ved jernbanen. Netop derfor er det så tragisk og meningsløst, når det sker. Vi er dybt berørte, og vores tanker går til de dræbtes familier og kære, siger han i pressemeddelelsen.

Pressechef ved Arriva, Pia Hammershøy Slittorff, oplyser, at chaufføren og passagererne i toget får tilbudt psykologhjælp.

Jernbaneoverskæringen var af Banedanmark klassificeret som usikret.

De pårørende er underrettet.