Samfund

Lavere fysiske krav til dem, der vil ind på politiskolen

Den 15. oktober tager den nye politiskole mod nye elever i Fredericia.

Om fire måneder skal de første tre klasser med studerende rykke fra den nuværende politiskole i Brøndbyøster til den nye, midlertidige i Fredericia. Og et par uger senere vil der starte nye klasser og en klasse med politikadetter, som vil være de første, der optages direkte i Fredericia.

De studerende i Fredericia vil opleve ændringer i kravene til dem, oplyser politiet. Dels vil selve politiuddannelsen tage fire måneder længere i stedet for de to år, den tager i øjeblikket, men de studerende kan til gengæld se frem til slækkede adgangskrav.

Kravet til 2400-meter-løb ændres for både kvinder og mænd. Begge får et halvt minut mere til det, så kravene nu er at kunne løbe det på 13,5 minutter for kvinder og 12 minutter for mænd.

Skal skaffe flere at vælge imellem

Derudover sænkes kravene også til bænkpres for begge køn. Kvinder skal løfte fem kilo mindre og skal kunne gennemføre 10 gange 30 kilo, mens kravene til mændene sænkes fra 60 til 50 - stadig med 10 gentagelser.

- Vi har valgt at gøre det nemmere at komme ind og så til gengæld stille nogle større krav, mens de er hos os. Når vi gør det, får vi nogle flere at vælge mellem. For der er få unge, og vi kæmper alle sammen om de bedste, siger HR-direktør i Rigspolitiet Ina Eliasen til DR.

Hun påpeger over for mediet, at kravene stadig er de hårdeste i Norden.

Hun forklarer ændringen i uddannelseslængden med, at de studerende skal forberede sig på det, som betjente i højere grad arbejder med:

- Vi kommer til at have mere fokus på sagsbehandling, efterforskning og det borgervendte arbejde. Vi kan se, at det er de ting, som betjentene beskæftiger sig mere og mere med. Så vi justerer uddannelsen efter den virkelighed, vi er i, siger Ina Eliasen til DR.

Den midlertidige politiskole i Fredericia ligger på Ryes Kaserne. Den skal rumme både politiuddannelse og uddannelse til politikadet, indtil den nye politiskole i Vejle står klar i efteråret 2020.