Samfund

Byggefirmaer går konkurs på stribe

I maj måned gik 105 virksomheder i bygge- og anlægsbranchen konkurs, og det er overraskende højt, påpeger Dansk Byggeri.

Det går godt i Danmark. Flere end nogensinde er i job, og arbejdsstyrken har sat rekord.

Det kan også mærkes i bygge- og anlægsbranchen, hvor aktiviteten er høj.

Men netop den høje aktivitet giver også kamp om opgaverne. Udenlandske firmaer bliver mere nærværende, mens mindre, danske virksomheder kan have svært ved at få økonomien til at række. Det skriver DR.

I maj måned gik 105 virksomheder konkurs på den bekostning, og det er overraskende højt, påpeger analysechef i Dansk Byggeri, Andreas Fernstrøm, over for mediet. 

- Når det i bund og grund går godt i branchen, er det paradoksalt, at der er så mange konkurser. I lange perioder har det normale ligget på mellem 200-400 konkurser om året, nu er vi oppe og tale om over 800 konkurser årligt, siger han til DR.

Især nystartede virksomheder har det svært

Svend Røge, som er projektleder hos Early Warning Danmark, der rådgiver virksomheder i krise, fortæller til DR, at det især er de nystartede firmaer, som er udsat.

Og det skyldes især den manglende erfaring:

- De kan hurtigt komme til at tage munden for fuld eller begå nogle fodfejl, som kan være katastrofale, hvis de er svagt kapitaliserede fra start af, siger han. 

Ifølge Danmarks Statistik er konkurstallet for maj måned i bygge- og anlægsbranchen det næsthøjeste målt på ti år.