Samfund

Kim Wall er blevet bisat

Ceremonien fandt sted i en mindepark tæt ved forældrenes hjem knap 10 måneder efter den sommeraften, hun forsvandt.

Den svenske journalist Kim Wall blev fredag bisat ved en privat ceremoni ved den lille mindepark Kim Wall Memorial Park, der er lavet nær forældrenes hjem ved Trelleborg i Sverige.

- I går sagde vi et sidste farvel til vores elskede Kim. Det blev en fin og værdig ceremoni udendørs i det fantastiske vejr. Mennesker kom fra nær og fjern for at sige farvel. En stor og inderlig tak til alle som på forskellig vis deltog i vores afsked, skrev Kim Walls mor Ingrid, da hun lørdag delte et billede af ceremonien på Facebook.

Drabschef tog afsked

Blandt deltagerne var lederen af drabsefterforskningen, drabschef og vicekriminalinspektør Jens Møller Jensen fra Københavns Politi.

- Det er rigtigt, at jeg har været i Sverige som privat gæst ved en fin, intim mindeceremoni. Det var flot og værdigt, men derudover har jeg ingen kommentarer, siger Jens Møller Jensen til avisen B.T

Det har tidligere været fremme, at drabschefen under efterforskningen af den spektakulære drabssag flere gange kørte til Sverige for at mødes ansigt til ansigt med Kim Walls forældre og underrette dem personligt, når der var afgørende nyt i sagen.

Dræbt på reportagetur

Den 30-årige svenske journalist var taget ud på en reportagetur i raket- og ubådsbygger Peter Madsens ubåd Nautilus torsdag den 10. august sidste år, da hun blev sexmishandlet og dræbt ombord.

Derefter parterede Peter Madsen hendes lig og smed delene over bord med tunge jernrør, der skulle holde dem nede. Men henover de følgende måneder blev ligdelene fundet en efter en - blandt andet ved hjælp af dykkere og særligt uddannede svenske lighunde, der kan snuse sig frem til svage spor af døde mennesker gennem vand.

Peter Madsen har gennem hele retssagen nægtet sig skyldig, men den 25. april blev han i Københavns Byret kendt skyldig i både sexmishandling, drab og partering af Kim Wall og idømt fængsel på livstid.

Selve strafudmålingen har Peter Madsen anket til Østre Landsret, hvor den vil blive behandlet til september.