Samfund

100 brandfolk kæmper mod voldsom brand på Holbæk Sygehus

Branden er startet i vaskeriet på hospitalet og har bredt sig til lagerlokaler og en administrationsbygning.

100 brandfolk og 20 brandbiler blev natten til onsdag sat ind for at slukke en omfattende brand på Holbæk Sygehus. 

Det oplyser Vestsjællands Brandvæsen.

Der er ikke sket personskade, men branden har spredt sig og omfatter 4000 kvadratmeter af hospitalet. 

- Branden er startet i vaskeriet og har så bredt sig til lagerlokaler og en administrationsbygning. Der er ingen personskader, men omfattende bygningsskader, siger beredskabschef Lasse E. Hansen. 

Efterslukningsarbejdet er i gang. Video: Kasper Søgaard Alstrup

Som konsekvens lukkede hospitalet, der huset 300 patienter, for indtag af nye patienter, men onsdag morgen kort før klokken 08.30 er der åbent for patienter igen.

- Alle patienter, der skal have ambulant behandling på Holbæk Sygehus, skal møde op som planlagt. Det samme skal patienter, der skal opereres, medmindre de hører det modsatte, siger sygehusdirektør Knut Borch-Johnsen til TV 2.

Alle sygehusdirektører i Region Sjælland sidder i disse minutter i telefonmøde for at finde ud af, om og hvordan man kan opretholde operationer og normal drift efter den voldsomme brand i nat, der blandt andet ødelagde vaskeriet, som servicerer flere hospitaler i regionen.

. Video: Kasper Søgaard Alstrup

Røggaseksplosion fik brand spredt

Beredskabschef Lasse E. Hansen fortæller, at fire forskellige bygninger er udbrændte og styrtet sammen.

- Vi har rigtig meget, der ligger og ulmer i de bygninger, siger han onsdag morgen klokken syv.

Branden lader til at være startet i vaskeriet, men en røggaseksplosion forårsagede en voldsom brandspredning.

- I løbet af den første time blev hele komplekset overtændt, tilføjer han.

Branden har fået ledelsen på Holbæk Sygehus til at kalde til krisemøde 07.30 for at fastslå, om man kan tage patienter ind senere på dagen, da der ikke er varmt vand på sygehuset, fortæller TV 2s reporter på stedet.

Personale kom selv i sikkerhed

Brandvæsenet modtog alarmen kort før midnat, og den kom under kontrol få timer senere, men efterslukningsarbejdet ventes at vare resten af dagen.

Branden berørte ikke patientafdelingen, og der er derfor ikke foretaget evakueringer. Det personale, der var til stede i vaskeriet, da branden brød ud, kom selv ud i sikkerhed.

Røgen fra branden er ikke farlig, og det har derfor ikke været nødvendigt at evakuere personer i nærheden, oplyser brandvæsenet.

Vestsjællands Brandvæsen i Holbæk har fået både mandskabs- og materielassistance fra flere andre brandstationer og fra Beredskabsstyrelsen, skriver netmediet Holbæk Online.

Politiet har afspærret området omkring sygehuset og vil være til stede, indtil branden er efterslukket.