Samfund

København kaldt verdens bedste badeby af internationalt nyhedsmedie

Den danske hovedstad bliver rangeret højere end kendte strande i både Australien og Brasilien.

Den seneste måned har Danmark været ramt af rekordvarmt vejr, hvilket har fået mange til at tage en kold dukkert i bølgen blå.

Og nu kan københavnere og besøgende i hovedstaden se frem til en nedkøling fra de høje temperaturer velvidende, at den danske hovedstad er blevet kåret som verdens bedste storby at bade i.

I hvert fald hvis man skal tro en liste, som det internationale nyhedsmedie CNN har udarbejdet.

Her ligger København øverst foran kendte badedestinationer som Bondi Beach ud fra Sydney i Australien, Cascais vest for Lissabon og Copacabana ved Rio de Janeiro i Brasilien.

- En by omgivet af vand, København er en glæde for svømmere, især når midsommeren nærmer sig, og vinteren bliver fjern i hukommelsen, skriver rejseskribenten Joe Minihane, der har sammensat listen.

Han beskriver Amager Strandpark som det perfekte sted, hvis man har behov for at stikke af og padle afsted i sine egne tanker i den to kilometer lange lagune.

Samtidig fremhæver han også havnen i hovedstaden.

- Hvis det føles som et stort projekt at komme ud af byen, er de sensationelle havnebade på Islands Brygge og Fisketorvet et fantastisk alternativ, skriver Joe Minihane.

CNN fremhæver blandt andet Amager Strandpark i deres vurdering af København.

Turisterne elsker hverdagslivet i byen

Det kan virke overraskende, at en by som København kan snige sig foran byer som Rio de Janeiro, Sydney og Lissabon på en liste, der hylder de bedste storbyer at bade i.

Det kommer dog ikke helt bag på Lektor ved Aalborg Universitet Carina Ren, som forsker i turisme.

- Det er en historie om det gode hverdagsliv i byen, hvor borgerne både inden og efter arbejde kan tage en dukkert i havnen. Den historie har blandt andet Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen været gode til at promovere, siger Carina Ren.

Hun mener, at det billede, der bliver tegnet af København med Christianiacykler, grønne miljøer og folk der bader til tonerne af rådhusklokker, understøtter en tendens, der fylder meget i turismen i øjeblikket.

Det er også derfor, at CNN begynder at tale om København.

- Turisterne vil gerne se den gode hverdag i en storby. De har set Big Ben og Eiffeltårnet, nu vil de gerne se, hvordan de lokale lever, og hvordan de udfolder deres liv. Her er københavnerne bare rigtig spændende at se på, og vi er blevet den nye attraktion, siger Carina Ren.

Den perfekt fortælling

Hos Turismeorganisationen Wonderful Copenhagen glæder man sig naturligvis over, at CNN har placeret København øverst på listen over de bedste storbyer, hvor man kan bade.

- Vores adgang til rent badevand midt i storbyen er en rigtig god fortælling, som vækker international interesse for vores by, siger kommunikationschef i Wonderful Copenhagen, i et skriftligt svar til TV 2.

CNN's liste over verdens bedste badebyer

1. KØBENHAVN

2. ZÜRICH

3. LONDON

4. HONG KONG

5. VANCOUVER

6. SYDNEY

7. LISSABON

8. PARIS

9. NEW YORK

10. BERLIN

11. STOCKHOLM

12. RIO DE JANEIRO

Samtidig så passer den nye kåring perfekt ind i den måde, som man forsøger at eksponere Danmarks hovedstad på.

- Det taler sig rigtig godt ind i vores markedsføring af byen og vil selvfølgelig forstærke vores position som en storby med en både maritim og bæredygtig profil, skriver Tine Kastrup-Misiri.

Kan der komme for mange turister

På den korte bane tror Carina Ren også, at der vil komme flere turister til København på grund af CNN's kåring, som gerne vil opleve og være en del af byen.

Oven i al jublen har hun dog også en lille advarsel.

- Kan man udfolde det gode byliv med fem millioner flere turistovernatninger, end det vi har nu? Hvornår bliver der for mange kinesere på cykelstien, så man ikke kan komme frem på sin cykel. Vi er der ikke endnu, men det er måske ikke langt væk, siger Carina Ren.