Samfund

Københavns Politi rydder Pusher Street

Dagen efter Pusher Street blev åbnet igen, har Københavns Politi ryddet gaden.

Københavns Politi har ryddet alle boder i Pusher Street lørdag morgen. Det oplyser Københavns Politi i et tweet.

Det sker dagen efter, at Pusher Street genåbnede efter at have været lukket siden tirsdag. Umiddelbart efter Pusher Street var genåbnet fredag, varslede Københavns Politi dog en øget indsats på den omstridte gade.

- Baggrunden for rydningen er, at vi ret hurtigt efter genåbningen kunne konstatere, at den åbenlyse hashandel fortsatte, siger Lars-Ole Karlsen, vicepolitiinspektør hos Københavns Politi, til TV 2.

Ved fredagens indsats på Pusher Street fik politiet fat i 2,3 kilo hash, 1,1 kilo skunk samt godt 1200 joints. Lørdag var beslæglæggelserne igen i den lave ende med 259 gram hash, 297 gram skunk og 125 joints.

Fandt flere gemmesteder

Politiet oplyser lørdag, at man også har fundet flere gemmesteder til hash.

En udenlandsk medarbejder i en af boderne er blevet anholdt for overtrædelse af blandt andet zoneforbud og vil blive udvist af Danmark.

- Vi vil ikke acceptere åbenlys hashhandel i Pusher Street, siger Lars-Ole Karlsen om rydningen.

- Godt arbejde af vores politi, skriver justitsminister Søren Pape Poulsen, Konservative, i et tweet efter rydningen.

Hash-handel allerede i gang igen

Få timer efter rydningen lørdag morgen kunne TV 2s reporter konstatere, at hash-handlen allerede var begyndt igen.

 - Det styrker bare vores opfattelse af, at hashsupermarkedet ude i Pusher Street handler om penge, omsætning og profit. Så jeg vil ikke sige, at det overrasker os. Men indsatsen fortsætter. Vi vil fortsætte med at bekæmpe den organiserede og åbenlyse hashhandel i Pusher Street, siger Lars-Ole Karlsen til Ritzau.

"Os, der bestemmer"

Fredag var der andre toner fra en christianit:

- Vi har åbnet, fordi vi har lyst til at åbne, og det er os, der bestemmer, sagde en christianit til TV 2 kort efter åbningen klokken 13 fredag.

På det tidspunkt genåbnede Pusher Street, som ellers havde været lukket siden tirsdag.

Christianitterne besluttede på et internt møde tirsdag aften at "sætte Pusher Street på pause". Beslutningen blev truffet på baggrund af en udvikling omkring hashgaden, som ifølge christianitterne ikke er til fristadens bedste.