Kronprins Frederik 50

Royal Run slår rekord - 70.575 danskere løber fødselsdagsløb med Kronprinsen

Royal Run-løbet slår rekord målt på antal tilmeldte. Milen i København er nu den største i verden, mens 10-kilometer-løbet er det største i Danmark.

70.575 danskere ifører sig 2. pinsedag løbeskoene og løber fødselsdagsløb med kronprins Frederik.

Det er den endelige status for antallet af tilmeldinger til Royal Run mandag formiddag.

- Set i forhold til, hvor vi var, da vi startede, er det over al forventning, siger Jakob Larsen, der er direktør i Dansk Atletik Forbund, som er hovedarrangør på arrangementet.

Royal Run

Hvem: I anledning af sin 50-årsfødselsdag inviterer kronprins Frederik alle danskere med til 'Royal Run' sammen med Dansk Atletik Forbund, DGI, DIF og 'Bevæg dig for livet'.

Hvad: Løbet er for alle danskere uanset løbeerfaring. Man kan vælge at gå eller løbe med på en af de to distancer: 'One Mile' (1,609 km) eller 10 km.

Hvor: Løbet foregår i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København. Der er forskellige starttidspunkter for hver by, og Kronprinsen løber med i alle byer. 

Hvornår: 'Royal Run' foregår den 21. maj 2018. Du kan følge løbet live på TV 2 og TV 2 PLAY.

Målt på antal tilmeldte er Royal Run blandt det 8. største løb i verden. Milen i København er den største i verden – også målt på antal tilmeldte – og dermed større end New York og Chicago.

Jakob Larsen hæfter sig ved, at mange af de tilmeldte er nye løbere. På den korte distance er det hver tredje tilmeldte, som er nybegynder.

Løbet afspejler Kronprinsens liv

Kronprinsen lægger ud i Aalborg mandag morgen klokken 9. Herefter følger de øvrige løb i byerne Aarhus, Esbjerg og Odense. 

I de fire byer skal Kronprinsen løbe en britisk mil, som svarer til 1,609 kilometer.

Og det er Kronprinsen helt klar til, viser et billede fra Kongehusets Facebookside, der er lagt ud mandag morgen.

I Odense får Kronprinsen følgeskab af kronprinsesse Mary, der selv deltager og løber ruten på 10 kilometer.

Sidst på eftermiddagen når Kronprinsen København, og her er det hans tur til at løbe den lange distance.

Royal Run-løbet er delt op i temaer, der afspejler Kronprinsens liv.

I Aalborg er temaet barndommen. Kronprinsen skal derfor løbe med børnene der. I Aarhus er det studietiden, og i Esbjerg er det soldatertiden. Når vi kommer til Odense er der OL-tema, og i København er der fokus på fremtiden som Danmarks kommende konge.

Døjer med rygproblemer

Kronprinsen meddelte søndag, at han ser frem til at løbe med danskerne, men dæmpede samtidig forventningerne til egne præstationer:

- Jeg har døjet med nogle rygproblemer i den seneste tid, som gør, at jeg ikke kan løbe, som jeg gerne ville, siger han i en video, som kongehuset har offentliggjort på Facebook.

- Der bliver ikke tale om de helt store rekorder fra min side, men jeg stiller til start i samtlige byer, og jeg glæder mig til at se alle derude.

Følg Royal Run på TV 2 eller TV 2 PLAY mandag den 21. maj.

TV 2 er mediepartner på Royal Run.