Samfund

Topforhandlere politianmeldt for tavshedsbrud

Var Dennis Kristensen og Michael Ziegler for åbenmundende under overenskomstforhandlingerne? Det skal Københavns Politi nu se nærmere på.

Der blev sagt meget under de langvarige overenskomstforhandlinger, der udspandt sig i foråret, når forhandlerne gik til og fra Forligsinstitutionen. Men spørgsmålet er, om chef- og topforhandlere som FOA's Dennis Kristensen og Michael Ziegler fra Kommunernes Landsforening også brød tavshedspligten undervejs.

Det mener en borger, der nu har rejst en sag om brud på tavshedspligten hos Københavns Politi. Her forventer man, ifølge DR Nyheder, at kunne efterforske sagen 'forholdsvis hurtigt' og dermed tage stilling til, om der skal rejses sigtelse. Er der sket brud på tavshedspligten, kan det udløse en bødestraf.

Dennis Kristensen, der var en af hovedpersonerne i spillet om OK18, har angiveligt ikke selv hørt fra Københavns Politi. Men skal man tro den snart pensionerede fagforeningsboss, kommer han ikke til at miste megen nattesøvn på den bekostning.

Kan sidde den af efter sommerferien

- Jeg har tidligere sagt til kollegerne, at hvis der skulle siges noget, kunne det være, at jeg skulle gøre det, for jeg kunne altid sidde den af efter sommerferien, hvor jeg skulle på pension, siger Dennis Kristensen til Avisen.dk.

Heller ikke kommunernes topforhandler Michael Ziegler mener han har ladet munden løbe over mere end lovligt er.

- Hvis der for alvor var noget at komme efter, er det min vurdering, at det var noget, som Forligsinstitutionen selv ville have rejst, siger Michael Ziegler.

Under overenskomstforhandlingerne indskærpede forligsmand Mette Christensen flere gange, at tavshedspligten skulle overholdes.