Samfund

Mulig alvorlig fejl fundet i tre biltyper – personer frarådes at bruge midtersæde

Volkswagen Danmark afventer mere information fra producenten bag bilerne.

Et finsk bilmagasin har fundet det, der beskrives som en mulig alvorlig fejl i tre biltyper. Det drejer sig om en fejl med sikkerhedsseler, hvor en sikkerhedssele ved høj fart pludselig klikker ud af selelåsen.

Der er tale om udgaver af Volkswagen Polo, Seat Ibiza og Seat Arona. Det får Volkswagen Danmark til at fraråde at bruge midtersædet i generationer af de tre biler.

Fejlen, som magasinet har påvist, er, at den venstre sikkerhedssele udløses, hvis der også sidder en passager på det midterste bagsæde.

Fejlen opstår ifølge magasinet Tekniikan Maailma, hvis der sidder fem personer i bilen, og bilen i høj fart skifter bane mod venstre.

Sandsynligvis tilbagekaldelse i vente

En video af testen viser, hvordan den midterste selelås i de tre biler kan ramme knappen på den venstre selelås, fordi den midterste selelås er placeret højere end låsen til venstre. 

Det drejer sig om tre specifikke generationer af de tre biler, fortæller Volkswagen Danmark.    

- Vi afventer at høre nyt fra producenten i forhold til Danmark. Vi kan bekræfte testen i Finland, og der vil sandsynligvis komme en tilbagekaldelse på de tre modeller Seat Arona, officiel introduktion januar 2018, Seat Ibiza 5. generation, introduceret juni 2017, og Volkswagen Polo 6. generation, introduceret november 2017, siger Thomas Hjortshøj, Presseansvarlig, Volkswagen Danmark til TV 2.

Fraråder brug af midtersæde frem til afklaring

Kører man rundt i en af de tre modeller, så bør man ifølge Volkswagen Danmark ikke bruge de midterste sæder, som det er nu.

- Her og nu fraråder vi, at man på de tre specifikke modeller benytter den midterste sele på bagsædet indtil, at vi er kommet videre med tilbagekaldelsen. Hvis man som kunde har spørgsmål, kan man kontakte sin autoservicepartner, siger Thomas Hjortshøj.

Det er en sag, der breder sig til hele Europa, og Volkswagen i Tyskland har undersøgt de testresultater, som det finske bilmagasin er kommet med.

- Baseret på de analyser, vores fabrik har lavet, har vi identificeret sikkerhedsseleproblemet, som Tekniikan Maailma har fundet i dets tests, siger en talsperson for Volkswagen Group i Wolfsburg til The Guardian.

Det finske magasin har lavet sin egen konklusion på fejlen:

- Ifølge vores vurdering skyldes udløsningen af selelåsen en designfejl.

Se en video, hvor det finske magasin tester.