Samfund

Reaktionerne strømmer ind efter Morten Jensens død: - Sikkert er det, at han ikke ender "det falske sted"

Allerede da han var 14 år, blev Morten Jensen kendt som den ene halvdel af Morten og Peter.

Danmark har mistet den ene halvdel af en meget folkekær duo. 

Morten Jensen, der var kendt som Morten fra makkerparret 'Morten og Peter', blev bare 41 år gammel, og det kan i høj grad mærkes, at han sammen med sin ven har sat et gevaldigt aftryk i danskernes hjerter. Kondolencerne er strømmet ind på TV 2s facebookside.  

- Morten efterlader et stort savn for alle os, som elskede at se ham og Peter. Mortens gåpåmod og små drilske ord til Peter var ægte kærlighed, som vi er mange, der har lært noget af, lyder det for eksempel i en kommentar fra Inger Marie Ravn. 

Vores allesammens Morten

Særligt stærkt i danskernes hukommelse står et klip fra programmet 'Er jeg da helt gak, mor?', som i 1991 gjorde de to unge mænd med Downs Syndrom landskendte i en alder af 14 år. Her insisterer Morten Jensen på, at han og resten af gruppen er havnet på "det falske sted" i skoven. 

 - Det er altid trist og urimeligt, når nogen "tager afsted" - men sikkert og vist er det, at Morten ikke ender "det falske sted". Tusinde tak for de mange skønne oplevelser du gav os, Morten, skriver Vibeke Hansen. 

Nu bliver der lidt sjovere i himmelen

Ruth Holm, Facebook-bruger

Andre mener, at "en legende har forladt os", og mange takker også Morten Jensen for hans livsbekræftende væsen. 

- Tak for gode stunder foran fjernsynet, hvor du var med til at vise en dejlig side af Downs (Syndrom, red.), skriver Lone Hansen, mens Ruth Holm skriver: 

- R.I.P. til vores allesammens Morten. Nu bliver der lidt sjovere i himmelen. 

Død efter længere tids sygdom

Nyheden om Morten Jensens død kom fra botilbuddet Klub Svanen i Ringsted, som Morten Jensen havde tilknytning til. De oplyste på Facebook, at Morten Jensen døde efter længere tids sygdom.

- Selvom solen står højt på himlen, er i dag alligevel en sorgens dag. Vores allesammens Morten Jensen er nemlig taget videre til den anden side efter længere tids op- og nedture med sygdom, lyder det i opslaget, som også nævner Morten Jensen som "en drillepind, der altid spredte godt humør omkring sig".  

Journalisten Nick Horup, som fulgte Morten og Peter i en stribe programmer efter 'Er jeg da helt gak, mor?', har bekræftet dødsfaldet over for TV 2.

Og som Facebook-bruger Pernille Sørensen skriver: 

- Morten, du vil altid være i vores hjerter, og du vil aldrig blive glemt.

I videoerne nedenfor kan du gense flere gode stunder med Morten og Peter: