Samfund

16-årig død i ulykke på efterskole

Elever på Gymnastikefterskolen på Stevns bliver tilbudt psykologhjælp efter ulykken.  Google Maps

Drengen faldt fredag aften uheldigt ned i en springgrav og afgik søndag ved døden.

En 16-årig dreng er søndag omkommet af de skader, han pådrog sig fredag i en faldulykke på Gymnastikefterskolen Stevns. 

Ulykken skete fredag aften klokken 19.25, hvor drengen lavede et kraftspring på en airtrack, som er en springbane. Da han ville lave en forlæns salto, kom han ej ikke langt nok og heller hele vejen rundt.

Han landede derfor på nakken på kanten af airtracken og falder ned i en springgrav, der er et hul med skum. Kort efter får han hjertestop, oplyser efterskolens forstander, Carlo Mathiasen, i en meddelelse.

Ifølge forstanderen begyndte andre drenge, der også var til stede i skolens springcenter, at give den 16-årige førstehjælp og tilkalde hjælp.

Tre lærere, forstanderen og hans kone, som er sygeplejerske, ankom og bidrog med førstehjælp, indtil ambulancen kom til stedet kort tid efter.

- Da de ankommer til sygehuset, er den tilskadekomne kritisk stabil, og hans hjerte slår, men det viser sig senere, at han har brud på nakken. Trods operation den følgende dag afgår han ved døden sent søndag aften, skriver Carlo Mathiasen.

Midt- og Vestsjællands Politi har tidligere tirsdag oplyst, at den 16-årige dreng havde fået alvorlige kvæstelser i hovedet.

Dybt berørte

Gymnastikefterskolen Stevns er påvirket efter ulykken.

- Vi er naturligvis alle stærkt berørt af ulykken, skriver forstander Carlo Mathiasen.

- Vi er alle i stor sorg og beder om, at der udvises respekt for den afdøde dreng og hans familie, blandt andet ved at hjælpe os med at formidle fakta om den tragiske ulykke, således at vi undgår rygtedannelse.

Midt- og Vestsjællands Politi har efter dødsfaldet undersøgt ulykkesstedet på efterskolen.

- Vi har rutinemæssigt underrettet Arbejdstilsynet, som skal vurdere, om der er noget, som det ikke skal være. Vores vurdering er, at der er tale om en tragisk ulykke, siger Carsten Andersen.

Ifølge forstander Carlo Mathiasen skete faldulykken i elevernes fritid. Dog understreger han, at drengene i springcenteret har overholdt alle regler og procedurer, og at det eneste, der var involveret i ulykken af redskaber, var en airtrack, der lå op til springgraven.

Skolens elever og lærere er som følge af hændelsen blevet tilbudt psykologhjælp.