Presselogen

Ekstra Bladet får kritik: Løkkes kone blev ikke fyret

Poul Madsen fastholder, at statsministerens hustru ikke selv sagde sit job op, men det holder ikke, siger flere andre mediechefer.

I sidste uge hang hun dér i gadebilledet. Sólrun Løkke Rasmussen, statsministerens hustru, prydede Ekstra Bladets gule spisesedler sammen med en konstatering skrevet i versaler:

- FYRET.

Ifølge avisen skulle Sólrun Løkke Rasmussen være blevet afskediget fra sit arbejde på Zahles Gymnasieskole i København, men var hun nu det?

Statsminister Lars Løkke Rasmussen var selv uenig, hvilket han i et længere verbalt slagsmål på det sociale medie Twitter gjorde rede for, men Ekstra Bladet stod fast. Hun var fyret.

Altså lige indtil fredag i denne uge, hvor ordlyden på spisesedlen havde fået en helt anden lyd:

- Sólrun: Jeg blev ikke fyret, stod der nu.

Poul Madsen brugte ordet "fyret" forkert

'Presselogen' på TV 2 NEWS debatterede søndag netop den sag, og Lisbeth Knudsen, chefredaktør på Mandag Morgen, mente, at ordet "fyret" var brugt forkert af Ekstra Bladet.

- Poul Madsen har jo ikke haft juridisk hold i billetterne, sagde hun.

Poul Madsen, chefredaktør på Ekstra Bladet, var ellers utvetydig i sit ordvalg, da han sidste søndag forsvarede artiklen i 'Presselogen'.

- Hun er fyret! Det foregår sådan, at hun kommer ind til et møde, hvor Lars Løkke Rasmussen deltager, en såkaldt kammeratlig samtale. Det kan enten gå mod en fyring, eller at hun bliver. Skolen udsender efterfølgende en erklæring, hvor der står, at Sólrun stopper efter gensidig aftale. Hvis Sólrun var gået frivilligt, havde hun bare sagt sit job op, sagde Poul Madsen i programmet.

Denne søndag kunne Poul Madsen ikke deltage, men havde sendt dette svar til 'Presselogen':

- Sagen handler ikke om Sólruns opsigelse. Det er en ren afledningsmanøvre fra Lars Løkke Rasmussen. Sagen handler om statsministerens dømmekraft. Sólrun siger, hun ikke blev fyret, men jeg kan konstatere, at hun heller ikke selv sagde op.

Afstemning

Brugte Ekstra Bladet ordet "fyret" forkert om Sólrun Løkke Rasmussens fratrædelse?

Stramninger kan flytte fokus

Panelet i 'Presselogen' gav Poul Madsen ret i, at den egentlige historie handler om statsministerens dømmekraft, men mente også, at Ekstra Bladet var gået for langt med ordet "fyret".

- Når man laver en kritisk og kontroversiel historie, så gælder det om ikke at stramme den, så fokus kan flyttes fra det, der er det væsentlige, sagde Jakob Nielsen, der er chefredaktør på Altinget.

Og Tom Jensen, chefredaktør på Berlingske, tilføjede:

- Vi er medier, der skal stå til ansvar for det, vi skriver, og det vi bringer. Vi kan ikke gå længere, end der er faktuelt grundlag for, så ender vi i problemer. Og det er det, der åbenlyst er sket her.

Se hele debatten, og hør panelet diskutere ministerrokade og kultur på TV 2 PLAY.