Drabet uden lig

Tv-hold fandt varevogn med blod - nu kommenterer politiet fundet

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har man ledt efter den varevogn med blod, som TV 2 Dokumentar har fundet. Men sporet endte blindt.

Torsdag kom det frem, at tv-holdet bag dokumentarserien 'Drabet uden lig' har fundet en varevogn med blod fra den forsvundne Henrik Haugberg Madsen.

Indtil nu har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ikke ønsket at kommentere sagen.

Men nu skriver politiet i en pressemeddelelse, at man ikke kun har ledt efter én bestemt varevogn under efterforskningen, som centrale vidner i sagen har udtalt.

- Under sagens efterforskning ledte politiet efter dels en Mercedes Sprinter, som skulle være anvendt til at transportere liget fra gerningsstedet på Enø samt en VW varebil, som skulle være anvendt i forbindelse med den efterfølgende partering af liget, fremgår det af pressemeddelelse.

Parteret i en varevogn

Forretningsmanden Henrik Haugberg Madsen forsvandt sporløst i november 2010. To mænd blev dømt for drabet, men liget er aldrig blevet fundet.

I mere end to år har et hold journalister fra TV 2 Dokumentar kulegravet den spektakulære drabssag i dokumentarserien ‘Drabet uden lig’.

Torsdag kom det frem, at tv-holdet har fundet frem til en Folkevogn Transporter, der passer på beskrivelsen fra et hovedvidne i sagen.

TV 2 Dokumentar har fået varevognen undersøgt af en kriminaltekniker, der har kunnet konstatere blod i bunden af vognen. Blod, der ifølge dna-undersøgelser stammer fra Henrik Haugberg Madsen.

Undersøger varevognen

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi endte sporet efter Folkevogn Transporteren under deres efterforskning i perioden 2010-2012 blindt.

Formodningen var derfor, at bilen var blevet skrottet og eksporteret ud af landet.

- Vi kan nu konstatere, at vidner, som ikke tidligere ønskede at give disse oplysninger til politiet, øjensynligt har bidraget med nye oplysninger i forbindelse med tilblivelsen af udsendelsen. Dette har medført, at en VW transporter er dukket op, skriver politiet.

TV 2 har overdraget varevognen til politiet. Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er der foretaget en teknisk undersøgelse af bilen for eventuelle spor. Resultatet af undersøgelserne foreligger endnu ikke.