Samfund

Dødstrusler får formand for ulveforening til at trække sig

Den tidligere formand vil ikke melde de ubehagelige episoder til politiet.

Den nystiftede forening Ulvefrit Danmark skal have ny formand.

Det står klart, efter Kim Paulsen onsdag har trukket sig fra posten efter blot 14 dages virke. Over for TV 2 bekræfter han sin opsigelse.

- Ja, jeg har valgt at trække mig som formand, siger Kim Paulsen og forklarer nærmere om begrundelsen:

- Jeg har fået trusler, der ikke er særligt rare, og sammenholdt med det enorme arbejdspres, det kræver som formand, har jeg valgt at opsige stillingen, da jeg også har et fuldtidsjob som offentligt ansat, jeg skal passe.

Han vil dog fortsætte som menigt medlem af foreningen.

Jeg er dødtræt af denne situation, og det påvirker mig meget psykisk

Kim Paulsen, forhenværende formand for Ulvefrit Danmark

Dødstrusler

Kim Paulsen fortæller, at han i den seneste tid er blevet truet på livet via telefonen og er blevet kædet sammen med drabet på den ulv, der den 16. april blev skudt på en mark i Ulfborg.

- Jeg har modtaget to telefoniske trusler, hvor beskeden var klar: "Den ulv, der blev skudt i Ulfborg, det var din skyld – og det kan gå dig ligeså". Sådan lød det ordret i telefonen, forklarer han over for TV 2.

Da den nu tidligere formand for Ulvefrit Danmark forsøgte at ringe tilbage til vedkommende, der truede ham, var der ingen i den anden ende.

- Det var dybt ubehageligt at modtage disse dødstrusler. Der var ingen tvivl om budskabet - underforstået at jeg kunne blive skudt, siger Kim Paulsen.

Her er den besked, som Kim Paulsen i dag har sendt foreningen Ulvefrit Danmark, hvor han fortæller, at han fratræder som formand.

Psyken påvirket

Kim Paulsen fortæller til TV 2, at han ikke har i sinde at melde de ubehagelige episoder til politiet.

Han ønsker blot, at situationen skal dø hen.

- Jeg er dødtræt af denne situation, og det påvirker mig meget psykisk. Jeg er dybest set et helt almindeligt familiemenneske, der blot ønsker ro nu. Jeg gider det ikke mere.

Den nu forhenværende formand for Ulvefrit Danmark har en konkret formodning om, hvem der står bag chikanen, men han fortæller, at han ikke vil gøre noget konkret i forhold til opklaringen af episoderne.

Facebook-konto hacket

Det er ikke kun i telefonen, at Kim Paulsen er blevet forulempet. Også på de sociale medier er han blevet chikaneret.

- Min Facebook-konto er blevet hacket to gange inden for de seneste to uger. Mine foretrukne sider og grupper om ulve var pludselig lukket ned, og der var redigeret i min venneliste, for omkring 40 venner var med ét forsvundet. Derfor blev der skrevet kommentarer til mine venner, der ikke var fra mig, siger Kim Paulsen.

Problemerne stoppede, da han fik ændret password til det sociale medie ad to omgange.

Men de ubehagelige oplevelser sidder stadig i Kim Paulsen:

- Jeg forstår ikke folks reaktion, for det ligger så langt fra, hvordan jeg selv opfører mig. Jeg ønsker ganske vist ulven fjernet fra Danmark, men det skal ske under lovlige omstændigheder, og man skal ikke gribe til selvtægt, som vi så det senest med ulven i Ulfborg. Det er forkert at skyde en ulv, for den er fredet ved EU-lov, afslutter han.

Ulvedebatten splitter folket

Ulvedebatten har gennem længere tid raset, efter flere vilde ulve har slået sig ned i området omkring Ulfborg i Vestjylland.

Spørgsmålet om ulvens eksistensberettigelse herhjemme har splittet befolkningen. 

Danskerne er nemlig delt i to næsten lige store lejre, når det drejer sig om muligheden for at skyde ulven, hvis den kommer for tæt på os.

En ny megafonmåling for TV 2 viser, at 40 procent af de adspurgte mener, at det bør være lovligt at skyde en ulv, mens 44 procent omvendt siger, at dette ikke skal være lovligt. Undersøgelsen viser også, at ulven har flest venner i øst og flest fjender i vest.

Politiker trækker sig

Mandag fik debatten om ulvens eksistens i Danmark yderligere styrke, da folketingskandidat Steffen Troldtoft fra Liberal Alliance valgte at trække sig fra politik.

Det skete som direkte følge af, at en ulv blev skudt ned på hans ejendom ved Ulfborg i Vestjylland.

Her blev det på video dokumenteret, at et nærtstående familiemedlem til Steffen Troldtoft skød en vild ulv på hans mark.

Drab på ulv får kandidat for Liberal Alliance til at trække sig fra politik Video: Carl-Emil Søe

Sagen bragte Steffen Troldtoft i et regulært stormvejr, og derfor tog folketingskandidaten konsekvensen af den meget fokus på hans person.

- Jeg trækker mig fra politik på grund af den mediestorm, der har været. Det har jo vist sig, at hele den her sag bliver brugt til at slå Liberal Alliance i hovedet. Og de har trods alt en fornuftig ulvepolitik, som partiet prøver på at få igennem, har Steffen Troldtoft udtalt.

Steffen Troldtoft afviser, at han har haft noget med drabet på ulven at gøre - selv om det er sket på hans grund og ifølge politiets sigtelse er et 66-årigt familiemedlem til Troldtoft, der står bag.