Presselogen

Ekstra Bladet og statsministeren i strid om fyringshistorie

Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen afviser kritik fra statsministeren. Han må klage til Pressenævnet. Lars Løkke svarer igen på Twitter.

Ordkrigen mellem Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen og statsminister Lars Løkke Rasmussen fortsætter.

I søndagens udgave af mediemagasinet ’Presselogen’ på TV 2 News opfordrede Poul Madsen direkte statsministeren til at klage til Pressenævnet eller sågar at lægge sag an mod Ekstra Bladet.

Udgangspunktet for den opfordring stammer fra mandag aften. Her havde DR2’s underholdningsvært Signe Molde på Twitter delt en historie fra Ekstra Bladet om Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge Ekstra Bladet havde Lars Løkke Rasmussen været bisidder for sin kone, Solrún Løkke Rasmussen, da hun skulle til en samtale med sin chef på N. Zahles Gymnasieskole i København. En samtale, der ifølge Ekstra Bladet endte med, at Solrún Løkke Rasmussen blev fyret.

Historien bygger på anonyme kilder, og ifølge statsministeren er dele af den forkert. I hvert tog Lars Løkke Rasmussen til genmæle på Twitter, hvor han i flere tweets såede tvivl om, at der skulle have fundet et møde sted og, at Solrún Løkke Rasmussen skulle være blevet fyret.

”Har der været et møde, hvor min kone blev fyret? Jeg har ikke hørt om”, skrev statsministeren blandt andet på Twitter.

Statsministeren så også gerne en rettelse i Ekstra Bladet, og kaldte både historien for en "løgnehistorie" og brugte undervejs også hashtagget "fake news".

Flere medier har efterfølgende arbejdet videre med historien, blandt andet Berlingske, hvor Solrún Løkke Rasmussen i en SMS også afviste, at hun var blevet fyret.

Hvor er dokumentationen?

I Presselogen efterspurgte både Zetlands chefredaktør Lea Korsgaard samt Jysk Fynske Mediers chefredaktør Peter Orry dokumentation for Ekstra Bladets påstand om en fyring. Poul Madsen afviste dog kritikken.

- Jeg kommer ikke til at rette på forsiden, for den historie, vi har fortalt, er den rigtige, sagde Poul Madsen.

I stedet gik han til modangreb på de mange fra tweets fra statsministeren.

- Hvis Løkke mener, at vi har skrevet noget forkert, så synes jeg, at han skal gå til Pressenævnet. Så kan han klage over den her historie. Jeg synes, han skal anlægge en sag mod Ekstra Bladet, så skal det nok komme frem, sagde Poul Madsen.

Svarede på Twitter

Ingen fra Venstre har ønsket at medvirke i Presselogen, men kort efter Poul Madsens opfordring til statsministeren var der en form for svar, også denne gang på Twitter:

- I går let over det helt centrale: Ekstra Bladet skriver løgnehistorie om min hustru på forsiden. Gentages - og uddybes endda i strid med sandheden - på tv af chefredaktøren. Og så skal jeg gendrive det. Mærkelig form for omvendt bevisbyrde, skrev altså Lars Løkke Rasmussen:

Afstemning

Hvem tror du mest på - Poul Madsen eller Lars Løkke Rasmussen?

 Se hele udsendelsen på TV 2 Play.