Overenskomst 2018

Anders Bondo om sin modpart: Han er lidt for åbenmundet

Hovedpersonerne fra de igangværende overenskomstforhandlinger er igen samlet i Forligsinstitutionen.

Torsdag klokken 15 mødtes forhandlerne på det kommunale område endnu engang i Forligsinstitutionen.

En af de knaster, der er på bordet ved dagens forhandlinger i København, er spørgsmålet om lærernes arbejdstid.

Michael Ziegler, der er chefforhandler for de kommunale arbejdsgivere, siger til TV 2, at han ser en mulighed for en aftale på området.

Han foreslår, at man skal give bedre varslinger, så folk ved, hvornår de skal på arbejde, og at man kan etablere et samarbejde, der skal føre frem mod næste overenskomst.

Bondo: Ziegler er lidt åbenmundet

Det er dog ikke noget, som Anders Bondo Christensen, der er chefforhandler for de kommunale lønmodtagere, ønsker at kommentere på, før forhandlingerne torsdag begynder.

- Jeg synes, min gode modpart Michael Ziegler nogle gange er lidt åbenmundet om, hvad der foregår derinde. Det er jeg ikke.

Større er lysten fra Anders Bondo Christensens side til at fortælle om, hvordan mavefornemmelsen er inden torsdagens forhandlinger.

- Jeg sagde jo i går, da jeg forlod Forligsinstitutionen, at jeg synes, at jeg er gået herfra frustreret nogen dage, hvor jeg ikke synes, vi er kommet ud af stedet.

- Jeg synes, vi bevægede os i går. Og det var dejligt. Jeg håber, men lad os nu se. Det var godt vi kom et skridt videre i går. Så det er det, vi skal bygge videre på i dag, siger han.

Sophie Løhde: Underordnet om kommunerne eller staten kommer først

Innovationsminister Sophie Løhde (V), der er chefforhandler på det statslige område, er optimistisk før dagens forhandlinger.

- Der har grundlæggende været løbende fremskridt på alle områder, det er også derfor, at jeg stadigvæk er fortrøstningsfuld i forhold til, at vi forhåbentligt kan lande en aftale, som begge parter kan se sig selv i. En aftale som skaber rammerne for nogle gode arbejdspladser for vores medarbejdere, og det, håber jeg på, kan lykkes.

- Det er for mig fuldstændig underordnet om kommunerne eller staten kommer først. Det, der er det væsentlige, er, at vi lykkes med at lande en aftale alle steder, siger hun.

Dennis Kristensen: Delforlig kan få to vigtige funktioner

Dennis Kristensen, der er formand for FOA, mener, at det delforlig, der blev indgået onsdag på det regionale område natten til onsdag, kan få en vigtig rolle i torsdagens forhandlinger.

- Jeg tror, at det forlig vi lavede, vil vise sig at få to vigtige funktioner. Det ene er, at det betyder, at forligsmanden ikke aflyste og satte konflikten i gang. Det andet er, at det åbner for, at vi kommer i gang med forhandlingerne for alvor i kommunerne og måske også i staten.

- Jeg tror faktisk, at vi er godt på vej mod noget, der kan se en lille smule lysere ud. Også hvis kommunerne og lærerne finder ud af at lave en fælles aftale, det er jo vores fælles forudsætning, at der skal findes en løsning på lærernes arbejdstidsproblem.

Der er ikke sat nogen bagkant på torsdagens forhandlinger. Onsdag sad forhandlerne i Forligsinstitutionen til tæt på midnat.