Samfund

Halvandet år gammel pige gik alene fra vuggestue og blev fundet ved trafikeret vej

Episoden har påvirket forældrene meget, og de har siden valgt at holde deres datter hjemme fra vuggestuen.

I torsdags ringede Sonboleh Norouz' telefon, mens hun var på arbejde. På linjen var lederen af den vuggestue, hvor hendes halvandet år gamle datter Aliyah bliver passet.

- Der er noget, jeg gerne vil fortælle dig. Kan du komme herud?

Sådan lød beskeden fra lederen af vuggestuen, som forsikrede Sonboleh Norouz om, at alt var okay. Mere ville hun ikke oplyse i telefonen.

Forsvandt ud af åben låge

På vejen fra arbejde til vuggestuen Labyrinten på Amager registrerede Sonboleh Norouz hverken biler eller trafiklys. Hun fortæller, at hun ikke husker, hvordan hun kom derud. Hun havde kun for øje at komme ud til sin datter.

- Da jeg når institutionen, finder jeg ud af, at min lille pige var gået ud af en låge i hegnet og ned til krydset ved Vejlands Allé og Røde Mellemvej. Det er ikke Lars Tyndskids mark, vi taler om her. Det er en trafikeret vej, fortæller Sonbeleh Norouz.

Ifølge den frustrerede mor fik hun forklaret, at børnene var ude på legepladsen, da en pædagog fra datterens stue gik ind for at skifte et barn. I mellemtiden fik Aliyah bevæget sig væk fra legepladsen og ned til en låge i hegnet, der stod åben.

Blev opdaget og leveret tilbage til institutionen

Alene afstanden fra legepladsen til lågen er på 300-400 meter, fortæller Sonbeleh Norouz, som er frustreret over, at pædagogerne hverken opdagede datterens forsvinden fra legeområdet og det faktum, at det overhovedet er muligt, at der stod en låge åben.

To kvinder opdagede den lille pige ude ved den trafikerede Vejlands Allé, og da hun hverken var under opsyn af pædagoger eller forældre, valgte de at følge pigen hen til den nærmeste institution.

På vej tilbage blev de mødt af en pædagog, som var på vej ud for at lede efter Aliyah.

Har mistet tilliden til vuggestuen

Ifølge Sonbeleh Norouz fortalte lederen i vuggestuen, at datteren kun havde været væk i få minutter, men det kan ifølge den chokerede mor umuligt være rigtigt, da Aliyah knapt nok kan gå.

- Jeg er stadig i chok. Jeg har hverken sovet eller spist siden, og min mand er lige så ødelagt. Han har været grædefærdig ved tanken om, at vi kunne være endt i en situation, hvor hun kunne være kommet til skade, være forsvundet, eller hvor vi skulle planlægge hendes begravelse, siger Sonbeleh Norouz.

Forældreparret har mistet tilliden til institutionen og har valgt at tage datteren ud.

Tværfaglig leder i Børne- og Ungdomsforvaltningen i København, Lisbeth Juul Aggerholm, kalder situationen ”dybt beklagelig” og fortæller, at kommunen er ved at finde en anden daginstitution, som forældrene føler sig trygge ved.

- Medarbejderne i institutionen er meget berørte af situationen, og alle har meget stor forståelse for forældrenes oprørte følelser efter oplevelsen, skriver hun i en mail til TV 2.

Hun oplyser desuden, at kommunen har tilbudt forældrene psykologhjælp, og at ledelsen nu har strammet op på procedurerne for ophold på legepladsen.