Overenskomst 2018

Medlemmer af gule fagforeninger mobbes før truende konflikt: - Der er en stikker iblandt os

Medlemmer af de gule fagforeninger skal arbejde i tilfælde af konflikt eller lockout. Det betyder mobning på arbejdspladsen, siger formand.

”Snyltere”, ”nassere” og ”skruebrækkere” er en del af den retorik, der bliver brugt mod de offentligt ansatte, der er medlemmer af en såkaldt gul fagforening.

For mens flere tusind kommunalt ansatte risikerer at skulle blive hjemme fra arbejde, hvis parterne i storkonflikten ikke bliver enige om en overenskomst, skal medlemmerne af de gule fagforeninger fortsat møde på arbejde.

Det skyldes, at de står uden for overenskomstforhandlingerne.

Får 50 henvendelser om ugen

Krifa, der er en af de største gule fagforeninger, har oplevet et stigende antal henvendelser i forbindelse med overenskomstforhandlingerne fra medlemmer, der oplever mobning eller chikane på arbejdspladsen, fordi de er meldt ind i en gul fagforening.

En optælling, som Krifa selv har foretaget, og som i første omgang blev offentliggjort af avisen.dk, viser, at antallet af henvendelser af den karakter er steget fra 0-5 om ugen til cirka 50 om ugen i forbindelse med overenskomstforhandlingerne.

- Det er simpelthen ikke okay, det der foregår. Det er kollegaer, der skal arbejde sammen igen efter en konflikt. Man må bruge argumenter i stedet for at chikanere eller mobbe, siger Krifa-formand Søren Fibiger Olesen til TV 2.

- Vi har en stikker iblandt os 

Han har modtaget flere eksempler på, hvad hans medlemmer oplever på deres respektive arbejdspladser.

- Vi har et medlem, der er pædagog, som oplevede, at en kollega ikke ville tale med hende, fordi hun var medlem af en gul fagforening.

- En lærer har fortalt os, at en kollega sagde ud i rummet, at ”vi har en stikker iblandt os”, mens de sad på lærerværelset. Desuden har medlemmer oplevet, at kollegaer ikke vil sidde ved siden af dem til frokost, siger Søren Fibiger Olesen.

Markedsfører sig med lavere kontingenter

De gule fagforeninger forhandler som udgangspunkt ikke overenskomst med arbejdsgiverne. De markedsfører sig med lavere kontingenter end den traditionelle fagbevægelse og har de senere år haft en voksende medlemsskare.

De bliver typisk kritiseret af den traditionelle fagbevægelse, fordi de ikke bidrager til aftalesystemet på det danske arbejdsmarked, mens deres medlemmer alligevel høster fordelene ved lønstigninger og andre goder.

Pinligt at blive udpeget

Nanna Højlund, der er næstformand i LO, peger på de nuværende overenskomstforhandlinger som den afgørende faktor for, hvorfor sagerne dukker op nu.

- Overenskomstforhandlingerne får det til at gå op for medlemmer af de gule fagforeninger, hvad de ikke får, siger hun til TV 2.

Hun nævner som eksempel, at når tillidsmændene på diverse arbejdspladser holder orienteringsmøder, bliver dem, der er medlem af de gule fagforeninger, bedt om at forlade lokalet. Noget, der ifølge hende, kan være pinligt for de pågældende medarbejdere.

- Man kan sammenligne det med, at når man går til spinning nede i fitnesscenteret, er der somme tider nogle, der bliver bedt om at forlade cyklen, fordi de ikke har billet. Det kan være pinligt for den pågældende, og på samme måde kan det være pinligt at blive bedt om at forlade orienteringsmøderne, når man egentlig godt ved, at man ikke har ret til at være der.

Hun mener dog ikke, at det er forkert, at tillidsmændene på de forskellige arbejdspladser udelader medlemmer af de gule fagforeninger fra orienteringsmøder, der ikke omhandler dem.

- De har selv valgt at køre på fribillet ved at være medlem af en gul fagforening, og dermed har de selv valgt at være uden for de møder, siger hun.

Blev mobbet på tidligere arbejdsplads

Carsten Bøgebjerg, som er ansat ved BaneDanmark, har valgt at være åben omkring, at han er medlem af Det Faglige Hus, der er en gul fagforening.

Det har han valgt, til trods for at han oplevede chikane fra kollegaer på sin tidligere arbejdsplads i et medicinalvarefirma i forbindelse med tidligere overenskomstforhandlinger.

- Det var decideret mobning. Mange af mine kollegaer vendte sig mod mig, da de fandt ud af, at jeg var medlem af en gul fagforening, siger han til TV 2.

- Det var gode kollegaer gennem mange år, der pludselig ikke ville hilse på mig fra den ene dag til den anden. Pludselig var jeg ren luft for dem, siger Carsten Bøgebjerg.

Han fortæller, at han ikke har oplevet det samme på sin nuværende arbejdsplads, efter at han er stået frem blandt andet i et interview med TV Syd og fortalt, at han er medlem af en gul fagforening.

- Folk synes, det er flot, jeg er stået frem. På min nuværende arbejdsplads skilter man ikke med det. Jeg ved ikke, hvem der ellers er med i en gul fagforening, siger han.

Opfordrer til sober debat

Næstformanden i LO anerkender, at der på enkelte arbejdspladser kan opstå uheldige situationer, hvor medlemmer af de gule fagforeninger kan føle sig udenfor.

- Vi vil altid henstille til, at man holder debatten på en sober måde. Man har ret til selv at vælge, men man har ikke ret til at få det, som dem, der er medlem af de traditionelle fagforeninger, har ret til, afslutter hun.