Samfund

Danske Bank advarer om svindel

Det er uvist, hvornår Danske Bank vil få bugt med svindlerne.

Med et rødt stopskilt advarer Danske Bank på sine sociale medier om misbrug af dens hovednummer.

Også på bankens hjemmeside og netbank lyder meldingen.

- Nogle engelsktalende svindlere forsøger lige nu at lokke personlige oplysninger ud af vores kunder. De får det til at se ud som om, at de ringer fra vores hovednummer, siger Linus Fugl, som er chef for afdelingen for bekæmpelse af svindel i Danske Bank, til TV 2.

Danske Bank fik torsdag morgen de første indikationer om, at noget var galt. Flere af deres kunder ringede og fortalte, at engelsktalende personer udgav sig for at være fra Microsoft Support. De fortalte, at der var noget galt med Danske Banks netbank og bad kunderne om at udlevere deres personlige oplysninger.

Det fik flere af dem til at ringe til deres bank, fortæller Linus Fugl.

- Det er vigtigt for os at sige, vi aldrig vil kontakte vores kunder på den måde - og at man aldrig skal udlevere sine personlige oplysninger over telefonen.

Tidshorisont for bekæmpelse er uvist

Selvom misbruget af bankens hovednummer begyndte torsdag morgen, kan kunder i Danske Bank fortsat risikere at blive ringet op. Ifølge Linus Fugl er der torsdag eftermiddag ingen meldinger om, at misbruget er stoppet.

Hvis uheldet skulle være ude, og man er kommet til at give svindlerne sine personlige oplysninger, råder Linus Fugl til, at man tager direkte kontakt til Danske Bank.

- Vi vil sørge for at få taget de nødvendige forbehold, så der ikke kan blive begået identitetstyveri, siger han og påpeger vigtigheden i, at man aldrig udleverer sine personlige oplysninger over telefonen.

- Det kan være ret alvorligt. Svindlerne vil få fuld adgang til ens finansielle midler. Hvis de får adgang, bliver det sværere at identificere.

Linus Fugl råder derfor folk til at lægge på, hvis de er uheldige at blive ringet op af svindlerne.

På nuværende tidspunkt er der ingen tidshorisont for, hvornår misbruget af hovednummeret vil blive bekæmpet.