Samfund

Nu får din hundekennel også en glad eller sur smiley med sig

Når man fremover skal købe hund, kan man ved hjælp af en smiley-ordning sikre sig, at den kommer fra ordentlige kår. Mary Altaffer / Ritzau Scanpix

Smileyordningen for hundeavlere gælder dog kun de virksomheder, der erhvervsmæssigt handler med hunde.

En ny smiley-ordning for hunde skal sikre, at de hunde, vi køber, kommer fra ordentlige forhold.

Fremover vil hundekenneler, -handlere, -pensioner og -internater få et årligt kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen, som så uddeler en smiley, der enten er glad, mellemfornøjet eller sur - præcis som vi kender det fra for eksempel restaurantbesøg.

Efter besøget vil smileyen og kontrolrapporten blive offentliggjort på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside. Det skriver Politiken.

- Med en smiley-ordning kan danskerne få hjælp til at finde frem til de virksomheder, der værner om det gode hundeliv. For uanset, om man skal have passet sin hund eller er på udkig efter en lille hvalp, så har alle en interesse i, at hundene har det godt. Den nye ordning giver landets hundekenneler og hundepensioner endnu en god grund til at sikre deres hunde en glad hverdag, skriver miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en mail til avisen

Ikke alle indgår i ordningen

Hos Dansk Kennelforening er begejstringen dog begrænset. Her er man bekymret for, at forbrugerne skal blive vildledt af den nye smiley-ordning. Det er nemlig ikke alle, der bliver omfattet af ordningen, for det er kun virksomheder, der erhvervsmæssigt handler med hunde, der kommer til at indgå i smiley-ordningen, og det udelukker en del af hundeavlerne, som avler i mindre omfang, skriver Politiken.