Skat: 99 procent af Uber-chauffører har ikke indberettet indtægter

Skatteministeren mener, det kun er rimeligt, at Uber-chaufførerne nu får en ekstraregning.

Ud af 1195 Uber-chauffører, som Skat har kontrolleret, har kun tre haft styr på deres indberetninger. Der har altså været fejl i 99 procent af Uber-chaufførernes skatte- og momsindberetninger.

Det viser tal fra Skatteministeriet.

Nu er det kun rimeligt, at der sendes regninger afsted til de chauffører, som ikke har betalt den korrekte skat i Danmark. Det mener skatteminister Karsten Lauritzen (V).

- Chaufførerne skal betale skat ligesom alle andre, der tjener penge i det her land. Og det er tydeligvist ikke sket, siger han.

Efterregning på 11,3 millioner kroner

Ifølge skatteministeren har Skat en "stram snor i dem, der har forsøgt at snyde", og kontrollen har da også betydet en række reguleringer mod de knap 1200 personer, der ikke har lavet de korrekte indberetninger.

Reguleringer betyder ifølge Skatteministeriet, at chaufførerne i gennemsnit skal betale yderligere 9400 kroner i skat, svarende til mere end 11 millioner kroner.

En talsmand for Uber skriver i en mail til TV 2:

- Millioner af chauffører på verdensplan bruger Uber-appen i dag, og vi støtter reguleringer, der hjælper dem med at møde deres skatteforpligtelser. Vi har altid informeret vores chauffører om deres forpligtelser, men vi forstår, at vi fremadrettet har en større rolle i at yde støtte til chaufførerne for at overholde de forpligtelser.

- Med en ny direktør på plads ændrer vi måden, vi kører vores forretning. Vi sætter integritet i centrum af enhver beslutning, som vi tager, og arbejder hårdt på at fortjene tilliden i de byer, hvor vi opererer, lyder det fra Kristian Agerbo, Ubers danske talsmand.

Uber-chauffører har modtaget sociale ydelser

Oplysninger fra perioden 2014 til udgangen af 2015 viser udover manglende betaling af skat, at 75 procent af chaufførerne har modtaget sociale ydelser, mens de har tjent penge gennem Uber.

Det er ikke rimeligt, mener Karsten Lauritzen.

- Det er meget vigtigt, at myndighederne nu i tæt samarbejde får kontrolleret alle oplysningerne, så vi sikrer, at eventuelt uberettiget udbetalte ydelser bliver betalt tilbage, siger skatteministeren.