Sådan ser du nemt dit forbrug på sociale medier

16x9
Vi bruger meget tid på de sociale medier. Læs her, hvordan du tjekker, hvor lang tid du bruger. Foto: Oli Scarff / Ritzau Scanpix

Du kan hurtigt få overblikket over, hvor lang tid du bruger hver dag på sociale medier.

For meget tid på sociale medier er årsagen til, at der hænger en seddel med et forbud i kantinen hos Skamstrup Maskinstation.

Gorm Friis, der er administrativ medarbejder og PR-mand på stationen, fortæller til TV SYD, at der har været problemer med medarbejdere, som har brugt for meget tid på sociale medier i arbejdstiden. Derfor er der nu vedtaget et forbud, som hænger i kantinen.

Men hvor meget er for meget? Din egen telefon kan ved få klik give dig selv overblikket over hvilke apps, der sluger mest batteri og tidsforbrug i din hverdag.

Har du en iPhone, er oversigten kun få tryk væk. Åbn indstillinger, vælg batteri og så kan du se, hvilke apps der forbruger mest batteri i procent, og det giver dig også dit tidsforbrug app for app. Du har både mulighed for at se dit forbrug inden for det seneste døgn og inden for de seneste fem dage.

- På den måde kan du se, om det er det samme billede over længere tid. Hvis man bruger mange forskellige apps, kan du se, hvilke apps som bruger meget batteri -  for eksempel hvis den konstant kører i baggrunden, har David Guldager, gadgetekspert for TV 2, tidligere forklaret.

"Helt i orden"

Det samme kan lade sig gøre på de fleste androidtelefoner under indstillinger og batteri, og ellers kan apps som App Usage give dig dataen.

Det har tidligere været fremme i forbindelse med historier om, at andre apps har trukket mere batteri, end de burde, ifølge David Guldager.

På maskinstationen er der ifølge TV SYD umiddelbart opbakning til at sænke forbruget på sociale medier aktivt i arbejdstiden. Forbuddet bliver budt velkommen af chauffør Kim Larsen.

- Jeg synes, at det er helt i orden. Det kan jo ikke være meningen, at vi bruger en masse tid på de sociale medier. Og sikkerhedsmæssigt er det en god ide, for vi skal have fokus på det, vi laver, for vi arbejder jo ofte med store farlige maskiner, siger han til TV SYD.

Hvilket sociale medie bruger du mest tid på ifølge din telefon. Stem her.

Afstemning