Hvem havde årets bedste aprilsnar? Se listen og stem

16x9
Traditionen tro er det i dag, du skal lave lidt ekstra sjov med dine venner. Foto: Andreas Arnold / Ritzau Scanpix

Det er 1. april, og det betyder, at medier og organisationer vil narre os med sjove historier.

Det er med at være på vagt. For der er helt sikkert nogen, der vil forsøge at binde dig en historie på ærmet i dag.

Nedenfor har vi samlet en række af de aprilsnarre, man søndag kan blive snydt af - og du kan her stemme på din favorit. Læs mere om dem under afstemningen.

Afstemning

POLITIET

"Politiet skifter blå blink ud med røde"

De traditionelle blå blink vil blive skiftet ud, fordi det ifølge politiets undersøgelse kun er få danskere, der forbinder farven blå med udrykning, mens langt de fleste derimod forbinder farven rød med alarm. Men det betyder ikke, at de blå lys bare skal kasseres.

- Efter afmontering vil de blive overgivet til Zoo i København, som kan bruge dem til at skabe en stemning af polarlys i isbjørneanlægget, og dermed styrke helhedsoplevelsen af en fortættet polarstemning, skriver politiet.

SLUT MED BLÅ BLINK Snart skal danskerne vænne sig til røde blink frem for blå. 31. juni 2018 træder en ny...

Posted by Politi on Saturday, March 31, 2018

BOLIGSIDEN

"Black Friday på boligmarkedet"

Inspireret af det amerikanske koncept vil ejendomsmæglere nu indføre en dag med store rabatter til boligkøbere. Nogle boliger vil der være op til 50 procent at spare på.

- Ved at lave et tilbudskoncept kan branchen skabe noget hype, som kan lokke flere købere ud af busken, og på den lange bane kan det skabe en øget cirkulation i boligmassen, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

ENERGI-, FORSYNING- OG KLIMAMINISTERIET

"Grillkul bliver forbudt"

Fra dags dato vil ministeriet forbyde brug af grillkul af hensyn til klima og miljø. 

- Jeg ved godt, at vi leger med ilden, når vi forbyder danskerne at bruge grillkul inden grillsæsonen går i gang. Men vi skal tænke på vores børn og børnebørn her. Kul er den største klimasynder, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Nu skal bøfferne ikke længere steges over rødglødende grillkul.
Nu skal bøfferne ikke længere steges over rødglødende grillkul. Foto: Jan Jørgensen / Scanpix Danmark

MENSA

"Mensa indrømmer, at Jorden er flad"

I mange år har Mensa forsøgt at opretholde løgnen og illusionen om, at Jorden er rund. Og det har krævet meget af Mensa-medlemmerne at producere falske billeder af jorden og iværksætte falske raketopsendelser. Derfor har de været nødt til at hæve adgangskravet.

- Vi indrømmer at være lidt stolte over præstationen, selvom den ikke blev udført i sandhedens tjeneste. Nu orker vi ikke mere. Det er gået for vidt, siger de i en pressemeddelelse.

ARLA

"Arla vil lave mælk uden mælk"

På den måde undgår du mælkeskæg. Mælken uden mælk indeholder desuden hverken calcium, vitaminer eller protein, skriver Arla i den nye kampagne.

Der kommer nu en konkurrent til skummetmælken - nemlig mælk uden mælk.
Der kommer nu en konkurrent til skummetmælken - nemlig mælk uden mælk. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

SF

”Der skal indføres et loft for rigdom”

Ifølge SF er regeringen så glad for lofter, at det ville være oplagt at supplere uddannelsesloftet og kontanthjælpsloftet med et rigmandsloft. Loftet træder i kraft, hvis ens formue er for stor. Det skal få bugt med de rigdomsrelaterede sygdomme, som højt blodtryk, overvægt, ludomani og alkoholisme.

- Der må vi som politikere skride ind og give borgere med faretruende høje indkomster helt basale færdigheder, så de kan begå sig i vores samfund, siger partiets politiske ordfører, Karsten Hønge.

INGENIØREN

”Ulve skal passere grænse ved hjælp af ansigtsgenkendelse”

Et langt hegn skal forhindre vildsvin inficeret med afrikansk svinepest i at komme til Danmark. Men det vil samtidig forhindre ulve i at passere landegrænsen frit. Og det strider mod EU’s krav.

Derfor vil regeringen oprette særlige overgange til ulvene. Her vil der være kameraer med software, der kan adskille ulvens træk fra eksempelvis vildsvin eller ræve. Det skriver Ingeniøren.

MAXI ZOO

”Parfume til folk med kæledyr”

Detailhandelskæden til kæledyr lancerer duft til dyreejeren under navnet Eau de Wuff. Parfumen findes i tre forskellige varianter – mudder, lygtepæl eller vandpyt.

- Sprøjt dit værelse eller dig selv med din hunds yndlingsduft, så din firbenede ven kan føle sig endnu mere komfortabel i dit nærvær, skriver Maxi Zoo.

VIDENSKAB.DK

”Eske Willerslev udgiver sig for at være to personer”

Efter mange undersøgelser er det nu blevet afsløret, at forskeren Eske Willerslev og professoren Rane Willerslev ikke er tvillingebrødre, men i virkeligheden er én og samme person.

Eske Willerslev skulle angiveligt have opfundet en tvillingebror og levet et dobbeltliv.

- Ok, så kan jeg jo nok ikke holde det skjult længere. Rane er en fiktiv person, jeg har opfundet. Et alter ego, tilstår Eske Willerslev på Videnskab.dk.

EKSTRA BLADET

”Gasolin bliver genforenet under nyt navn”

De fire Gasolin-medlemmer Kim Larsen, Franz Beckerlee, Wili Jønsson og Søren Berlev har besluttet sig for at genoptage succesen. Men ikke alt er ved det gamle. På grund af uheldige omstændigheder har gruppen været nødsaget til at finde et nyt navn. Derfor vil Gasolin i fremtiden gå under navnet Diesel.

– Det er ene og alene min fejl, siger Kim Larsens revisor Inge Petermann til Ekstra Bladet og forklarer, at hun ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig, at bandet ville blive genforenet. Derfor havde hun – uden at rådføre sig med bandet – valgt at spare den årlige registreringsafgift, der kræves for at beholde retten til navnet.

De fire Gasolin'-medlemmer Wili Jønsson, Kim Larsen, Franz Beckerlee og Søren Berlev ses her til premieren på dokumentarfilmen 'Gasolin' i 2006.
De fire Gasolin'-medlemmer Wili Jønsson, Kim Larsen, Franz Beckerlee og Søren Berlev ses her til premieren på dokumentarfilmen 'Gasolin' i 2006. Foto: Scanpix / Scanpix

BILKA

”Bliv gift i Bilka”

Der er åbenbart ikke noget, som Bil’ ikke ka’. Så nu kan du tage din udkårne under armen og blive gift i det lokale varehus.

Tilbuddet er en del af Bilkas nye tema ’Fester og Gæster’, og i den forbindelse har alle 18 varehuse fordelt over hele landet allieret sig med de lokale præster.

- Vi har i forvejen to events hver måned, så vi føler os klar til at tage skridtet videre, siger en Bilka-medarbejder.

BANEDANMARK

”Banedanmark indfører nærværszoner på perronerne”

Venter du på toget og vil gerne bruge tiden til at sludre med dine medrejsende, så er Banedanmarks nye nærværszoner oplagte. Stiller du dig i en af zonerne, der er afmærket med en stor, grøn plet, så signalerer du, at du gerne vil i snak med andre på perronen.

- Det er vores bidrag til at skabe et lidt større nærvær i en verden fuld af travlhed og mobiltelefoner, hvor man lukker sig inde i sin egen verden, i stedet for at engagere sig med sine medmennesker, siger trafikdirektør i Banedanmark Peter Svendsen.

NÆRVÆR PÅ PERRONERNE Vi indfører nu særlige nærværszoner på perronerne, både på S-banen og fjernbanen. Zonerne, som er...

Posted by Banedanmark on Saturday, March 31, 2018

JOBINDEX

”Ny jobportal til arbejdsløse robotter”

Jobindex lancerer nu Robotindex til arbejdsløse robotter. Her kan robotterne få et samlet overblik over, hvad der findes af ledige stillinger.

- Robotindex fylder det hul i markedet, der opstår, når robotterne overtager det danske arbejdsmarkedet og skal skifte job, skriver Jobindex.

FITNESS WORLD

”Baglæns træning er det nye”

Baseret på ny forskning, der viser, at man kan øge sin forbrænding og styrke ved at træne baglæns, indfører Fitness World nu en række nye hold under navnet Fitness Reworld. Her vil der udelukkende blive trænet baglæns, så medlemmerne kan øge deres chancer for at blive strandklar.

- I Fitness World gør vi vores bedste for hele tiden at følge med tidens trends, udvikle nye træningskoncepter og lytte til spændende tendenser fra udlandet, skriver fitnesskæden på Facebook.

NÆSTVED KOMMUNE

”Indfører sydsjællansk dialekt i bynavn”

I Næstved Kommune vil man hjælpe danskerne med at få styr på geografien. Derfor er det blevet besluttet, at ’Næstved’ nu bliver til ’Nææstved'. På den måde bliver det tydeliggjort i byens navn, hvor den helt præcis er placeret i landet.

- Vi er jo kendte for at trække lidt længere på vokalerne og gøre dem en smule mere flade end i resten af Danmark. Derfor er det oplagt, at stavemåden på by og kommune også afspejler vores dialekt, siger Nææstveds borgmester Carsten Rasmussen.

Farvel: Næstved Goddag: Nææstved Flere og flere danskere har ikke styr på geografien og har svært ved at placere selv...

Posted by Næstved Kommune on Saturday, March 31, 2018

GAFFA

”Forbud fra regeringen sætter stopper for koncert”

Heavy metal-bandet Slipknot skulle oprindeligt have afholdt koncert i Royal Arena i København til næste år. Men det har regeringens tildækningsforbud, måske bedre kendt som maskeringsforbuddet, nu sat en stopper for.

For i forbindelse med den store koncert havde det maskebærende band planlagt pop-op koncerter rundt om i København.

- For at kunne sikkerhedsgodkende koncerten har politiet krævet, at samtlige medlemmer af bandet skal skrive under på, at de ikke vil bære masker uden for Royal Arenas matrikel, så de ikke kommer til at overtræde maskeringsforbuddet. Det har medlemmerne imidlertid ikke ønsket, siger Heidi Degn, promotion manager fra koncertarrangøren Live Nation, til Gaffa.

NETTO

”Netto lancerer egen kryptovaluta”

I et forsøg på at følge med den digitale udvikling lancerer butikskæden Netto sin egen kryptovaluta. Den har fået navnet bytcoin, og Netto vil fremover give deres kunder mulighed for at få byttepenge udbetalt på en såkaldt bytcoin-konto.

- Som Danmarks største dagligvarekæde ser vi det som et naturligt skridt at introducere vores egen kryptovaluta. Da der er færre og færre kontanter i dagens Danmark, vil udbuddet af byttepenge udfases over tid, siger landedirektør Brian Seemann Broe i en helsidesannonce, der både er at finde i BT og Jyllands-Posten.

BOLD.DK

”Superligaen udvides til 16 hold”

Efter debat om det nuværende Superliga-format har Divisionsforeningen aktiveret plan B, som indebærer, at de nuværende 14 hold udvides til 16. Derudover skal hvert hold møde hinanden tre gange, og derefter kommer der et slutspil, hvor seks hold skal møde hinanden seks gange.

På grund af det øgede antal kampe er det blevet påbudt, at alle stadions skal anlægge kunstgræs og have et reservestadion i enten Spanien eller Italien.

- Vi vil gerne udover landets grænser. Vi vil have styrket vores brand. Vi vil ikke kun begrænses til det danske marked. Derfor kan det være rigtig interessant at følge, hvis en kamp mellem FC Midtjylland og Silkeborg for eksempel spilles i Toscana, siger chefkonsulent hos Manatee Consult, Rasmus Marvits, til bold.dk

ALTINGET

”Altinget overtager Heste-Nettet”

Det politiske medie Altinget udvider og overtager Heste-Nettet, der samtidig skifter navn til Staldtinget. Det er første gang, at mediet bevæger sig ind på et ikke-politisk område. Men hesten er alligevel ikke et dyr, der har været helt uden relevans i dansk politik.

- Hestene har haft en hov med i spillet, lige siden Christian 10. i 1920 markerede Genforeningen ved at ride på en hvid hest ind i Sønderjylland. Der var jo også hele sagaen omkring genindførsel af politiheste, siger Altingets chefredaktør Jakob Nielsen

Hos Altinget håber man samtidig at kunne bruge den store database af spørgsmål og svar til at finde hemmelige politiske dokumenter.
Hos Altinget håber man samtidig at kunne bruge den store database af spørgsmål og svar til at finde hemmelige politiske dokumenter. Foto: Ukendt

EXPERIMENTARIUM

”Urin skal farve Experimentariums trappe”

En stor kobbertrappe hos Experimentarium i København skal have den grønne farve, som kommer af ir og kendes fra kobbertage og spir. Det tager normalt mange år med vind og vejr, men her skal det ske med inddampet urin fra et særligt korps af urin-donorer. De har gennem et halvt år spist en diæt med særligt mange grønne og blå vingummier.

- Diæten gør, at farven kan kontrolleres fuldstændigt, og vi kan twiste den traditionelle, irgrønne farve over mod en mere funky turkis, siger den irsk-fødte urin-patinør Phil Blatter i pressemeddelelsen.

JELLING MUSIKFESTIVAL

”Festival erstatter armbånd med halsbånd”

Festivalen markerer sit 30-års jubilæum ved at skifte det traditionelle armbånd ud med et halsbånd. Ideen opstod, fordi der er mange ulemper ved et armbånd.

- Du får det der solmærke. Du er beskidt, du er ulækker, du er på festival – nogen kaster op på deres hånd. Du bliver syg af at gå med armbånd. Det reneste sted på et menneske, det er halsen, siger Daniel Hoff fra Jelling Musikfestival.

HORSENS FOLKEBLAD

”Rullende fortov på gågaden”

Som en del af en større renovering af gågaden i Horsens vil det snart være muligt at hvile benene på et rullende fortov. En aflastende service som foreningen CityHorsens længe har drømt om at kunne tilbyde de handlende.

- Det skal være nemt for de handlende at komme rundt i gaden. F.eks. for børnefamilier, hvor de små hurtigt får trætte ben. Men også under udsalg, hvor der ofte slæbes mange bæreposer frem og tilbage i byen, siger citychef Cathrine Florian Bang fra CityHorsens til Horsens Folkeblad.

INDEPENDENT

”Trump dropper Twitter”

USA’s præsident Donald Trump har tidligere været en meget aktiv bruger på Twitter, men nu dropper han det sociale medie. Af uklare årsager annoncerede præsidenten i går aftes, at han ikke længere vil kommunikere i under 280 tegn – altså flere tegn end det er muligt at skrive i et tweet.

- Twitter var sjovt engang – MEGET sjovt. Men jeg er blevet træt af folk, der skriver provokerende beskeder (mange af dem er idioter). Jeg har travlt med at sætte USA først. Gud bevare USA og det almægtige USA, skrev han ifølge Independent.

Den amerikanske præsident Donald Trump har altid været en ivrig Twitter-bruger, men det er slut nu.
Den amerikanske præsident Donald Trump har altid været en ivrig Twitter-bruger, men det er slut nu. Foto: Scanpix / Scanpix

BERLINGSKE

”Regeringen vil forbyde fremmedsprog i offentligheden”

I kølvandet på forhandlingerne om et tildækningsforbud er regeringen på vej med et nyt forslag, der skal være med til at bekæmpe parallelsamfund. Forslaget går ud på at begrænse brugen af udenlandsk sprog i det offentlige rum.

Og for at ingen skal være i tvivl vil der blive lavet en liste over, hvilke sprog der er tilladt at tale. Udover dansk vil engelsk, fransk, tysk og andre nordiske sprog være accepterede.

- Vi må ikke stoppe ved tildækningsforbuddet. Der er en voksende gruppe af indvandrere, som ikke ønsker at være en del af det danske samfund. I Danmark skal vi kunne tale sammen, når vi møder hinanden på gaden. Det er en vigtig del af det at være dansk,« siger en centralt placeret kilde fra regeringen til Berlingske.

NABOTRAILER

”Nabotrailer lancerer deletjeneste med koner og mænd”

Udlejningsselskabet vil strække sig langt for at hjælpe gode naboer med at blive endnu bedre. For i stedet for blot at nøjes med at dele trailere, vil tjenesten nu gå skridtet videre med konceptet 'Nabokonen'.

- Gode naboer deler alt. Del din mand eller din kone med din favoritnabo, skriver Nabotrailer på Facebook.

FDM

”Bilspil kan koste unge kørekortet”

Alt for mange unge kører galt i trafikken. Derfor kigger politiet nu også med, når de kører hasarderet i et bilspil på computeren. Det nye tiltag skal luge ud i de værste digitale trafiksyndere og kan i værste fald betyde, at politiet inddrager den unges kørekort eller udsætter starten på køreundervisningen.

- Det er et problem, at de unge tager deres dårlige bilvaner med fra skærmen og ud på de vejene. Derfor kan vi kun opfordre dem til at tænke over deres kørsel i bilspillene. De kan jo lige så godt først som sidst lære at køre ordentligt, siger juridisk konsulent hos FDM, Dennis Lange, i en pressemeddelelse.'

FÆNGSELSFORBUNDET

”For få fanger i cellerne”

Kriminalforsorgen har besluttet at hæve kapacitetsgrænsen til 200 procent. Den nye grænse betyder, at der fremover bliver tale om underbelæg, hvis der kun sidder én mand i hver celle, og derfor står fængslerne pludselig i en situation, hvor der mangler fanger.

Det er chef for Kriminalforsorgens underpartnerskab for dobbeltbelæg, Josef Konradsen, som er manden bag den nye løsning.

- Forleden dag da jeg stod ved kaffemaskinen, slog det mig, at vi faktisk kan løse vores pladsproblemer på en nem måde. Vi har gradvist øget kapacitetsgrænsen fra 90 procent til 96 procent. Hvorfor hæver vi den ikke i tråd med de faktiske forhold? siger han i en pressemeddelelse.

POLITIKEN

”Nationalmuseet vil servere danefæ på restaurant”

Det er langt fra friske ingredienser, der bliver brugt på Nationalmuseets nye restaurant Smör. De er bogstavelig talt oldgamle. For som noget nyt vil du for eksempel kunne sætte tænderne i marv fra en flere hundrede år gammel ornamenteret hjortetak og salater med fermenteret moselæder eller slubre mjød brygget på rav.

Tiltaget er et forsøg på at gøre danmarkshistorien ”spiselig”.

- På den her måde får vi mennesker, som ikke normalt ville sætte deres ben på vores museum, til at slå vejen forbi, siger museumsdirektør Rane Willerslev til Politiken.

MENY

”Lancerer kød forklædt som grøntsager”

Fødevarekæden Meny vil gerne hjælpe danskerne med at spise mere kød. Derfor lancerer de nu en serie kødbaserede alternativer til middagsbordet, der ligner grøntsager til forveksling. Allerede i dag kan du finde ’Ægte Bøftomat af 100 procent kød’ i køledisken.

Sådan ser Menys nye alternativ til kød ud.
Sådan ser Menys nye alternativ til kød ud. Foto: Meny

NEMLIG.COM

”Date en dagligvareprofil”

I stedet for kun at bestille madvarer på Nemlig.com kan du nu også finde kærligheden i kurven. For som noget helt nyt lancerer den online dagligvarebutik nu en datingservice for singler.

Du skal blot melde dig til, og så kan du møde andre kunder med interessante fødevareprofiler.

- Vi matcher tilmeldte kunder ud fra, om man f.eks. er til økologiske, discount eller glutenfri dagligvarer, om man køber vegetarretter, kattemad, osv, skriver nemlig.com.