Samfund

Oscar-vinder imponeret over dansk teater: - Det bedste jeg har set i mit liv

En af musicalgenrens allerstørste stjerner står bag den nye opsætning på Fredericia Teater.

Onsdag aften er der forpremiere på endnu en stor musical på Fredericia Teater. Det lille danske provinsteater er blandt de helt store, når det kommer til musicals - også når man spørger ude i verden.

Succesen startede for alvor med Disney-stykket ’Aladdin’ fra 2012, der solgte 106.000 billetter. Det samme gjorde ’Den Lille Havfrue’ i 2014.

’Shu-bi-dua’ fra 2015 solgte 180.000 billetter. ’Klokkeren fra Notre Dame’ året efter solgte 160.000 billetter, og ’Seebach’ fra sidste år har indtil videre solgt 150.000 billetter.

- Langt forud for Broadway

Og nu kommer så ’The Prince of Egypt’ - den 20 år gamle tegnefilm, der i Fredericia får verdenspremiere som musical. Manden bag er ingen ringere end Oscar-vinderen Stephen Schwartz, en af musicalgenrens allerstørste stjerner.

Kongen af Broadway blev nemlig blæst omkuld, da han så Fredericias version af 'Klokkeren fra Notre Dame'.

- Det er den bedste brug af projektioner, jeg har set i mit liv. Det er langt forud for, hvad vi indtil nu har kunnet lave på Broadway, siger Stephen Schwartz til TV 2.

Et klimaks - indtil videre

Nu er han så taget til Fredericia for at gøre sin nye musical klar til verdenspremiere.

- Der er ingen tvivl om, at det her er klimaks for os - indtil videre, siger Søren Møller, direktør på Fredericia Teater.

Nu drømmer direktøren om at sælge sine musicals til udlandet:

- Jeg tænker ikke, at vi er færdige med den her forestilling. Jeg tænker, at det udvikler sig videre. Jeg har i mange år haft fokus på, at teater også er noget, man kan eksportere og ikke kun importere.

Til verdenspremieren kommer der producere fra det meste af verden. De kommer på grund af rygtet om Fredericia Teater.

Vores egen sang

For 20 år siden vandt hovedsangen fra tegnefilmversionen af ’The Prince of Egypt’ en Oscar. Det var verdensstjernerne Whitney Houston og Mariah Carey, der sang hittet ’When You Believe’.

I Fredericia er det Nadia Abraham og Silke Biranell, der skal forsøge at synge lige op med de to stjerner.

- Vi skal ikke synge som dem. Det tager presset af, siger Nadia Abraham.

- Vi fortæller også historien på en anden måde, end de to rockmamas fyrer den af. Så på den måde er det blevet til vores egen sang, tror jeg, siger Silke Biranell.

Intet lader til at være umuligt for det lille, jyske teater. Når bare man tror på det.

Der er verdenspremiere i Fredericia på engelsk den 6. april, på dansk den 17. april og så kommer ’The Prince of Egypt’ til København næste sommer.