Samfund

CNN deler billede af dansk hus

Knap en uge efter at danskerne strømmede til sommerhuset med det enorme ispanser, har USA fundet det.

Selvom den seneste tids frostgrader i Danmark langt fra har slået verdensrekorder i kulde, så har de alligevel fået os på verdenskortet.

Nærmere bestemt USA, hvor den store tv-kanal CNN, som dagligt når ud til 1,5 milliarder mennesker over hele kloden, har delt billedet af det danske sommerhus med det enorme ispanser på sin Instagram-profil.

- Dette hus i Faxe, Danmark, er fuldstændig dækket til med is. De lave temperaturer fortsætter ind i foråret, skriver CNN, som muligvis ikke er opmærksomme på, at vi efterfølgende har oplevet temperaturstigninger i Danmark.

I sidste uge blev sommerhuset ud for Faxe Ladeplads på Sjælland landskendt i Danmark som følge af det enorme ispanser, der dækker huset.

Ejer fik sig en overraskelse

Per Nørgaard, som ejer sommerhuset i Faxe Ladeplads, fik sig noget af en overraskelse, da hans kammerat i fredags sendte et billede af sommerhuset ved kysten.

- Det ser jo helt vildt ud. Man kan i hvert fald ikke komme ind i huset fra havsiden, sagde Per Nørgaard, da TV 2 VEJRET talte med ham søndag eftermiddag.

Per Nørgaard har haft sommerhuset ved Faxe Bugt i 20 år, og kun én gang før har sommerhuset været dækket af et endnu tykkere lag is.

- Det var tilbage i vinteren 2010. Da det var værst, lå der 30-50 centimeter is på huset. Vi var nede for at kigge på huset, og da vi låste os ind for at varme en kop kaffe, var det en særdeles speciel oplevelse. Der var helt mørkt og fugtigt inde i huset.