Teaterdirektør langer ud efter Berlingske i ubådssag

Er Berlingske blevet en tabloidavis i dækningen af ubådssagen? Det mener teaterdirektør Jon Stephensen.

”Publikum er i salen. I teatret. Der er fyldt. Tæppet går. På scenen står den. Ubåden. Peter Madsens hjemmebyggede ubåd, UC3 Nautilus. Med kaptajn og en pige i tårnet. De vinker til os. Lyset farves blåt. Vi hører bloplyde. Vi dykker ned og med i dybet.”

Sådan begynder teaterdirektør Jon Stephensen et blogindlæg i Berlingske. Et indlæg, hvor han langer ud efter selvsamme avis og dens dækning af retssagen mod Peter Madsen.

Det gjorde han også i søndagens udgave af Presselogen.

- Problemet er, at mens der er en meget rettidig omhu, når man laver papiravisen Berlingske, så taber man fuldstændig den rettidige omhu, og prioriteringen man har, når man laver netavisen. Jeg kan ikke se forskel på berlingske.dk og ekstrabladet.dk, når jeg ser på Kim Wall-sagen. Som læser bliver man svigtet af Berlingske. Der er alt for mange detaljer, som ikke er en avis som Berlingske værdig, sagde Jon Stephensen i Presselogen søndag.

Den præmis anfægter chefredaktør på Berlingske, Tom Jensen.

- Jeg synes, det er meget forkert, at der ikke er forskel på den måde Berlingske og Ekstra Bladet formidler det her. Og det er altså vores pligt i et samfund med åben retspleje at beskrive de her sager, svarede han.

Det er særligt liveblogging, som Jon Stephensen er ude efter, og netop fænomenet liveblogging er problematisk, mener også chefredaktør på Mandag Morgen, Lisbeth Knudsen:

- Man bliver nødt til at kigge på formen liveblogging. Man bliver grebet af fascinationen og er i konkurrence med andre medier, der liveblogger. I sagen her bliver liveblogging mere fascination end åbenhed i retsplejen.

Gense også Presselogen fra sidste uge, hvor panelet ligeledes debatterede ubådssagen.

Afstemning