Samfund

Tvillinger måtte blive væk fra skole under lærerkonflikt - nu kan det ske igen

I 2013 varede konflikten i 25 dage, før regeringen brød ind med et lovforslag, som blev stemt igennem af et flertal i Folketinget.

For fem år siden måtte tvillingerne Maggie og Marie Sønderup Siersbæk tage med deres mor på arbejde, da lærerne blev lockoutet, og elever i hele Danmark ikke kunne komme i skole i flere uger.

Nu risikerer det hele at gentage sig.

En storkonflikt lurer fortsat, hvis de offentligt ansatte og deres arbejdsgivere ikke bliver enige om en ny overenskomst før den 10. april.

I 2013 varede konflikten i 25 dage, før regeringen brød ind med et lovforslag, som blev stemt igennem af et flertal i Folketinget.

Tvillingernes mor Alice Sønderup håber ikke, at historien fra 2013 gentager sig.

- For hver dag der gik, blev det mere utilfredsstillende, at vores børn ikke fik den undervisning, de havde krav på, og så var der utrygheden om, hvor længe det ville vare ved, siger hun.

"Det blev lidt langtrukkent"

Maggie og Maria er da heller ikke udpræget glade over risikoen for at misse undervisning som følge af konflikten.

- Det er lidt mærkeligt, at der kun er gået fem år, og at der allerede er en konflikt igen, siger Maggie Sønderup Siersbæk, som bliver suppleret af sin søster.

- Det blev lidt langtrukkent til sidst, siger hun.

Forståelse fra chefforhandler

Fra en af parterne i den truende konflikt, chefforhandler for KL Michael Ziegler, er der forståelse for den frustration, en eventuel lockout kan medføre: 

- Jeg tror at Maria og Maggie skal prøve at tænke på, at det her er et resultat af, at der ikke er én der bestemmer, siger han. 

Ville hellere i skole

I 2013 besøgte TV 2 også tvillingerne. Dengang var de med deres mor på arbejde under konflikten.

- Jeg vil hellere i skole og lære noget, lød det fra den ene søster.

- Det vil jeg også. Og se klassekammeraterne, lød det fra den anden.

Tvillingernes mor, Alice Sønderup, håber ikke, at hendes arbejdsplads endnu engang skal stå for pasningen af hendes børn.

- Der skal være nogle mennesker, der skal sætte sig ned og være konstruktive og få lavet en forhandling, uden at det skal påvirke borgerne i Danmark, siger hun.