Samfund

Rigmand vil betale niqabbøder i Danmark

Rigmanden har efter eget udsagn betalt 1538 bøder i Frankrig, Belgien, Schweiz, Holland og Tyskland.

Den velhavende fransk-algeriske forretningsmand Rachid Nekkaz har allerede betalt godt to millioner kroner i bøder på vegne af kvinder, der er blevet dømt for at overtræde et forbud mod at bære ansigtsdækkende religiøse dragter i seks forskellige europæiske lande.

Og hvis Danmark som ventet vedtager et lignende forbud, vil han også betale de danske niqabbøder.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

- Jeg vil gøre alt for at neutralisere den danske lov. Det betyder, at jeg vil betale samtlige bøder, der måtte blive idømt i Danmark. I andre lande som Frankrig og Belgien er det lykkedes mig at neutralisere loven, så den ikke længere håndhæves. I Belgien er man holdt op med at give bøder, siger Rachid Nekkaz. 

Han har efter eget udsagn betalt 1538 bøder i Frankrig, Belgien, Schweiz, Holland og Tyskland og oprettet en fond med godt 7,5 millioner kroner til formålet.

Vil holde pressemøde foran Christiansborg

For en måned siden var Nekkaz i Wien, hvor han forsøgte at overrække den østrigske kansler, Sebastian Kurz, 950 euro, omkring 7500 kroner for 10 bøder på vegne af kvinder, der er blevet dømt efter den østrigske lov.

Og på fredag klokken 15 vil han holde et pressemøde foran Christiansborg.

- Jeg vil fortælle det danske Folketing, at det er nytteløst at indføre et forbud, for kvinderne vil alligevel ikke komme til at betale bøderne, siger Rachid Nekkaz.

Kan ændre bøder til fængselsstraf

Den udmelding bekymrer den konservative rets- og integrationsordfører, Naser Khader.

- Det kan vi ikke acceptere, ligesom vi heller ikke kan acceptere, at nogen betaler fartbøder for personer, der kører for stærkt. Han underminerer dansk lovgivning, og det skal vi forhindre, siger Naser Khader.

- Vi har allerede drøftet, hvordan man kan forhindre, at en rig islamist betaler bøderne for kvinderne. Præcist hvordan det skal gøres, skal vi have juristerne til at se på. I yderste konsekvens kan vi ændre strafferammen fra bøde til fængselsstraf, siger Naser Khader.

Også Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, er villig til at skærpe loven, hvis den bliver omgået.

- Det kommer ikke som en overraskelse, at han vil betale bøderne i Danmark, som han har gjort i andre lande. Hvis det bliver nødvendigt, kan vi for eksempel skrive ind i loven, at bøderne skal betales individuelt. Derudover kan pengegaver beskattes, og endelig kan vi skærpe straffen til fængsel. Det er der ikke flertal for nu, men andre partier kan måske flytte sig i den retning, hvis det viser sig, at vi har et problem, siger Martin Henriksen.