Næsten alle kommuner vil blive ramt af varslet konflikt - se hele listen

De f√łrste fagforeninger har nu meldt ud, hvor deres medlemmer kan g√• i konflikt. Alt lige fra b√łrnepasning til dyrl√¶gekontrol kan blive ramt.

Fagforeningen FOA har nu offentliggjort, hvilke områder vil blive ramt af deres konfliktvarsel.

FOA varsler konflikt for 13.700 kommunalt ansatte medlemmer og 2200 regionalt ansatte medlemmer fra den 4. april. If√łlge oversigten vil n√¶sten alle kommuner og alle fem regioner blive ber√łrt af konflikten.

- N√•r vi kigger p√• FOAs medlemssammens√¶tning, kan vi ikke lave et strejkevarsel, hvor vi ikke ogs√• kommer til at ber√łre for eksempel b√łrnepasning, √¶ldrepleje eller arbejdet med udsatte grupper. S√• vi kommer til at ramme nogle danskere. Til geng√¶ld satser vi p√•, at vi er i stand til at forklare dem, hvorfor det her er n√łdvendigt og rimeligt, siger formanden for FOA Dennis Kristensen.

Han medgiver, at det er us√¶dvanligt at melde s√• detaljeret ud, hvilke institutioner, plejehjem og hospitaler der vil blive ramt. Men - siger han - s√• er alle i hvert fald advaret:

- Det er m√•ske en lidt us√¶dvanlig fremgangsm√•de, at vi offentligg√łr oversigten over faggrupper, arbejdspladser og kommuner og regioner. Men hensigten er meget enkel. De medlemmer, der skal i strejke - og de, der ikke skal - skal kende situationen i god tid, siger Dennis Kristensen.

Få overblikket over FOAs regionale konfliktområder HER

Få overblikket over FOAs kommunale konfliktområder HER

Få overblikket over Akademikernes konfliktområder HER

Næsten alle kommuner rammes

Den omfangsrige liste omfatter eksempelvis social- og sundhedspersonale på udvalgte plejehjem, opholdssteder eller plejehjem i næsten alle kommuner.

Og - bem√¶rkelsesv√¶rdigt nok - alle institutioner i H√łje Taastrup kommune, der er hjemkommune for borgmester Michael Ziegler, der forhandler p√• vegne af Kommunernes Landsforening (KL).

Ligeledes varsler FOA, at pædagogmedhjælpere og dagplejere i en række kommuner bliver konfliktramt.

Endelig bliver mere specielle funktioner ramt i flere kommuner. Eksempelvis biblioteksbetjente og r√•dhusbetjente i en r√¶kke kommuner, billetkontroll√łrer i trafikselskabet Movia, badeassistenter p√• Frederiksberg, brovagter i i S√łnderborg og beredskabet ved Midtjysk Brand og Redning.

HK rammer politi og domstole

HK Kommunal og HK Stat har ligeledes offentliggjort, hvor de har tænkt sig at ramme, hvis det skulle komme til konflikt.

For HK Kommunals vedkommende er det en lang liste af borgervendte funktioner i kommunerne - på skoler, i jobcentre, i de kommunale forvaltninger og jobcentre, på biblioteker og på tandklinikker.

HK Stat har udvalgt en r√¶kke offentlige kontorer hos politiet og domstolene, hos forsvaret, i ministerier og for eksempel hos Bane Danmark, SKAT og F√łdevarestyrelsen. Alle steder vil administrativt personale blive ramt.

Få overblikket over HK Kommunals konfliktområder HER

Få overblikket over HK Stats konfliktområder HER

6000 akademikere

Ogs√• Akademikernes sammenslutning, der samler faggrupper som l√¶ger, magistre, ingeni√łrer og DJ√ėF'ere, har meldt ud i dag. De har offentliggjort en liste over, hvor 6000 af deres statsansatte medlemmer vil nedl√¶gge arbejdet, hvis ikke parterne n√•r frem til en aftale inden den 4. april.

Akademikernes liste omfatter blandt andet veterin√¶rkontrol, Danmark Meteorologiske Institut, en r√¶kke ministerier og domstole, centrale trafikoperat√łrer som Bane Danmark og Vejdirektoratet, SKAT og en r√¶kke gymnasier.

Lars Quistgaard, formand for akademikerne: Vi sidder ikke bare på kontorer

- Der er m√•ske mange der t√¶nker, at akademikere befinder sig i centrale kontorer. Men vi g√•r ogs√• efter andre steder. Det er ude p√• gymnasierne, p√• hospitalerne, hvor l√¶gerne er, og i styrelser. Som for eksempel k√łdkontrollen og slagterierne, hvor der er dyrl√¶ger, der skal st√• og kontrollere svinene, siger formanden for Akademikerne, Kars Quistgaard.

'N√łje udvalgt'

If√łlge formanden for DJ√ėF Offentlig, der er en del af akademiker-sammenslutningen, er de ramte omr√•der n√łje udvalgt:

- Vi har primært koncentreret os om arbejdspladser, der er borgerrettede, og hvor det kan mærkes allermest, hvad vi laver - og hvad det betyder, når vi offentligt ansatte ikke er der, siger formanden Sara Vergo.

P√• DJ√ėF‚Äôs omr√•de er det blandt gymnasier, som vil f√• meget sv√¶rt ved at gennemf√łre undervisningen uden de fagforeningsorganiserede l√¶rere.

Et andet omr√•de er udbetaling af landbrugsst√łtte, der kan blive forsinket.

Finansministeriet bliver ramt

Og s√• har DJ√ėF udtaget Finansministeriets departement, hvor forhandlingsmodstanderen, minister for offentlig innovation Sophie L√łhde (V), kommer dagligt. Hendes allern√¶rmeste r√•dgivere under forhandlingerne er dog undtaget.

- Vi har ikke m√•ttet udtage ansatte i Moderniseringsstyrelsen, som hj√¶lper Sophie L√łhde undervejs i forhandlingerne, fort√¶ller Sara Vergo.