Millionær i praktik

Eksmillionær vil have danskerne til at slappe mere af – ekspert giver hende ret

Danskerne er nogle af de bedste i verden til at være punktlige, men det kan der sagtens slækkes på.

Fra klokken 7 til 15, fra 8 til 16 eller fra 9 til 17. Det er mødetider, som mange danskere har indprentet i deres hoveder. For i Danmark handler det om at være punktlig og møde til tiden på sit arbejde.

Men da en tidligere millionær, der aldrig har haft et fast arbejde, tonede frem på TV 2 tirsdag aften i programmet ’Millionær i praktik’ med ordene, ”danskerne burde lære at slappe af”, skabte det forargelse:

- Vorherre bevares da, hvor er hun ynkelig. 63 år gammel, og hun evner ikke engang at møde til tiden, klokken ni.

- Danskerne skal lære at slappe af, siger en, som aldrig har prøvet andet.

- Da du aldrig har haft et arbejde, ved du ikke, hvad du taler om, mød op til tiden, og pas dit arbejde. Stop det klynkeri, vi må alle passe vores job, ellers er det ud.

Det er blot nogle af de over 3000 kommentarer, der er skrevet på TV 2 Nyhedernes Facebook-side, efter den tidligere millionær og rigmandsdatter Anne Mette Beckmann udbrød:

- Danskerne burde lære at slappe af. De kigger hele tiden på uret, og man skal være på arbejdet til tiden hver dag, ellers er det for dårligt.

Ordene faldt, efter hun var kommet to minutter for sent på sit arbejde i Føtex.

Ekspert er enig

I en afstemning på tv2.dk giver 42 procent hende dog ret. Indtil videre har over 22.000 personer givet deres mening til kende.

Og ifølge ekspert i arbejdsliv Alexander Kjerulf har Anne Mette Beckmann en pointe.

- Danskerne kunne sagtens tåle at slappe mere af. Vi er nogle af de mest punktlige i verden. Der er lande i verden, hvor man kan komme en halv time for sent, uden folk fortrækker en mine, siger han til TV 2.

Artiklen fortsætter under afstemningen.

Afstemning

Har Anne Mette Beckmann ret i, at danskerne burde arbejde mindre og slappe mere af?

Danskernes punktlighed er også en styrke, mener eksperten. Det skaber en tillid i det danske samfund, som blandt andet gør, at vi er et af de lykkeligste folkefærd i verden. Men reglerne kan der godt slækkes på en gang imellem.

- Regler er en god ting, men skal alle regler efterleves til punkt og prikke? spørger Alexander Kjerulf.

”Regelsamfundet er kammet over”

Hos streamingtjensen Netflix er mødetiderne i Anne Mette Beckmanns ånd. Her har den enkelte medarbejder frie tøjler, når det kommer til mødetider og sågar også ferie.

Netflix fører ikke protokol over deres medarbejderes arbejdstimer, så længe man får udført sit arbejde. Den mentalitet efterlyser Alexander Kjerulf i et samfund, hvor mange skal indrette sig til at være A-mennesker på grund af tidlige mødetider.

- Jeg synes, det danske regelsamfund er kammet over. Den frie arbejdstid, hvor medarbejdere sætter sin egen arbejdstid, er det eneste rigtige, fortæller han.

Der er dog visse undtagelser, hvor man bliver nødt til at opretholde faste arbejdstider. Det kan for eksempel være i supermarkeder, hvor det kræver, at der er en fast bemanding, blandt andet ved kasseapparaterne.

Arbejdspladser skal give mere frihed

I Føtex er der stadig forargelse over Anne Mette Beckmanns mangel på punktlighed, men ikke hos Alexander Kjerulf.

- To minutter er under bagatelgrænsen. Hvis jeg var hendes chef, ville jeg ikke bide mig over det, fortæller han.

Eksperten uddyber, at flere arbejdspladser skal give mere frihed, når det kommer til arbejdstider.

- Hvis folk er frie til at vælge deres egne arbejdstider, kan de arbejde på det tidspunkt, hvor de er mest effektive. Så er der plads til både A- og B-mennesker på en arbejdsplads. Frihed på arbejdspladsen gør os gladere og mere produktive og giver arbejdspladsen mere succes, afslutter Alexander Kjerulf.