Samfund

Myndigheder tjekker muligt ulveangreb - 7 kalve dræbt

På Facebooksiden 'Her er ulven i Danmark' har man offentliggjort en række billeder af kalvene. Privatfoto / Her er ulven i Danmark

Eksperter er på vej til at undersøge døde Hereford-kalve, der muligvis er dræbt af ulve.

Eksperter fra Naturstyrelsen er på vej til Nordjylland for at undersøge et potentielt ulveangreb. Det skriver blandt andre DR Nordjylland.

Søndag fandt en kvægavler fra Sindal vest for Frederikshavn syv døde Hereford-kalve, der er dræbt og delvist ædt. 

På Facebooksiden 'Her er ulven i Danmark' har man offentliggjort en række billeder af kalvene. Se videoen nederst i artiklen. 

Angrebet sker, efter det i januar blev bevist, at der er en ulv nord for Limfjorden. Der skulle være tale om en hanulv.

21 får ædt i Vestjylland

Tidligere i år blev 21 får i Vestjylland dræbt og ædt af ulve. Sagerne har fået Vestjysk Landboforening til at reagere.

- På borgermødet i Holstebro i januar lovede ministeren (Esben Lunde Larsen (V), red.), at ulven kunne reguleres dér, hvor den er et problem.

- Og hvis de gentagne angreb på får i den vestjyske ulvezone ikke er et problem, så ved jeg ikke, hvornår det nogensinde bliver det, skriver formand for foreningen Søren Christensen i en kommentar.

Miljøstyrelsen vil "regulere" antallet af ulve

Ifølge Miljøstyrelsen må man "regulere" ulve, der er såkaldte problemulve. Den betegnelse dækker over ulve, der eksempelvis ikke er sky, er syg af rabies eller angriber husdyr på trods af foranstaltninger for at undgå det.

"Regulering" af en sådan ulv skal ske via Miljøstyrelsen.

- Om det drejer sig om en eller flere problemulve, må dna-prøverne kunne fortælle.

- Men for de vestjyske husdyrholdere handler det om, at der gøres noget ved problemet, inden får, kvæg og heste for alvor skal på græs i de kommende måneder, skriver Søren Christensen.

Efter 200 års fravær vendte ulven tilbage til Danmark i 2012. Der er nu flere kobler i Danmark.

Ulven er vandret ind fra Østeuropa gennem Tyskland. Ulven er fredet.

Syv kalve dræbt ved Sindal

NORDJYLLAND 25.2: Hele syv hereford-kalve i alderen tre-fem uger er søndag fundet dræbt hos en større kødkvægavler i området mellem Sindal og Ålbæk. Besætningen på 50 moderdyr var tydeligvis stressede, og kalve-kadavrene blev fundet flere steder på marken. Der har siden efteråret været mindst en ulv i Vendsyssel. Ulveovervågningen i Aarhus har identificeret den som hanulven GW781, der har mindst 35 får på samvittigheden i Schleswig-Holstein i ugerne, før den kom til Nordjylland. Her er det dokumenteret, at ulven har dræbt minimum ét får, ligesom den desuden er under mistanke for angreb på både kødkvægkalve og får i andre tilfælde. Naturstyrelsen er derfor orienteret om det voldsomme angreb på hereford-kalvene, som muligvis har fundet sted hen over weekenden. OPDATERING 26.2: Naturstyrelsen kan umiddelbart ikke fastslå årsagen til de syv kalves død. Læs mere via link i kommentarfeltet.

Posted by Her er ulven i Danmark on Sunday, February 25, 2018