Samfund

Sygeplejerske faldt i søvn - opdagede ikke, at patient døde

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Grov forsømmelse og skødesløshed i jobbet koster en sygeplejerske en bøde på flere tusinde kroner.

Hele to gange faldt en kvindelig sygeplejerske i søvn under en nattevagt på Køge Sygehus i februar 2016, og det koster hende nu en bøde.

Sygeplejersken døsede hen, mens hun skulle observere en urolig terminalpatient, der endte med at dø, skriver Dagbladet Køge.

Avisen har fået indsigt i dombogen fra Retten i Køge. Her var sygeplejersken tiltalt for grov forsømmelse og skødesløshed i sit job med at passe den døende patient.

Patienten afgik ved døden, efter at han blandt andet havde revet flere af de slanger og apparater, der var fastgjort til ham, ud. Det skete, mens sygeplejersken i en kort periode sov.

Hørte ikke hylende alarm

Et vidne forklarede i retten, at sygeplejersken sov, selvom en drop-alarm havde hylet mere end et minut. Samme vidne kom senere ind på patienstuen og vækkede på ny sygeplejersken, efter at vidnet forinden havde konstateret, at patienten var død.

Dommeren kunne ud fra sagens beviser ikke med sikkerhed fastslå, at "dødens indtræden på det pågældende tidspunkt skyldtes tiltaltes forhold", som det står formuleret i dombogen. 

Sygeplejersken erkendte delvist sagen og fik en bødestraf på 5.000 kroner. Hun skal derudover betale sagens omkostninger.