Politi roser ærlig bilist efter påkørsel: - Hvis alle bare var som ham

Mand meldte sig selv til det lokale politi tre dage efter påkørsel af bil på parkeringsplads i Nordsjælland.

Hvis man kommer langt med ærlighed, findes der en bilist i Nordsjælland, som med sikkerhed har sat kurs mod stjernerne.

Torsdag eftermiddag bragte Nordsjællands Politi et opslag på Facebook om en usædvanlig sag, som hurtigt blev spredt for alle virale vinde.

Årsagen: En ærlig bilist, som selv tog affære og kontaktede politiet, da modparten ikke reagerede på et vedlagt visitkort.

- Selvom det naturligvis ikke er positivt med en påkørt bil, så var det særdeles opmuntrende at være vidner til den efterfølgende indsats fra skadevolderen. Hvis alle bilister da bare var som ham, ville verden utvivlsomt været et bedre sted, skriver Nordsjællands Politi i deres Facebook opslag.

I fredags var den hudløst ærlige bilist involveret i et banalt uheld, da han påkørte en parkeret bil i Fredensborg. Allerede her var de gode intentioner på plads, da manden placerede sit visitkort i forruden med relevant kontaktinfo til modparten.

Visitkort væk

Mandag var der dog stadig ingen, som havde henvendt sig med uforrettet sag. Og så ringede den samvittighedstyngede trafikant selv til Nordsjællands Politi for at få kastet lys over sagen. Han var blevet bekymret for, at visitkortet måske var fjernet eller blæst væk.

Hos det lokale politi fik man opsporet bilisten med den friske bule og lagt en besked på telefonsvareren. Det var en både glad og overrasket bilejer, der kunne fortælle, at der ganske rigtigt ikke havde været nogen hilsen i forruden, men at begge parter nu kunne gå videre med sagen.

Usædvanlig sag

Hos Nordsjællands Politi bekræfter vagthavende Søren Bjørnestad, at det er en usædvanlig sag. Nærmest som fra en anden og bedre verden.

- I mange tilfælde er folk flinke til at sætte en seddel i vinduet. Det er faktisk et område, hvor vi oplever ret pæn selvjustits, når det handler om det, vi kalder "Bilka-buler". Måske fordi de fleste kan sætte sig ind i ærgrelsen over at komme ud til en skrammet eller bulet skærm, siger han.

Det er strafbart at forlade ulykkesstedet uden at efterlade sin kontaktinfo eller på anden måde gøre opmærksom på, at man har forvoldt skade på en medtrafikants køretøj. Og det er også strafbart, hvis man har efterladt en seddel i forruden og 'hjulpet' den på vej til at blive borte med blæsten.

Den slags giver ingen pluspoint på vej mod stjernerne.