Prins Henrik

Ekstra Bladet fortryder ét billede i deres dækning af prins Henrik

​Folk på piedestaler gøres der grin med, siger Ekstra Bladets chefredaktør. Alligevel er der enkelte ting, som han fortryder i avisens royale dækning.

Prins Vom, kong Pjæk, prins Gylp og tudeprins.

Navnene har gennem årene alle været trykt i Ekstra Bladet side om side med mere eller mindre flatterende billeder af den nu afdøde prins Henrik.

Og set i bagklogskabens umådeligt klare lys, er der ét billede, som chefredaktør Poul Madsen fortryder.

Et billede af prins Henrik under en kapsejlads i Sverige, hvor bukserne er gledet ned, og et stykke bar numse ses.

- Der går vi over stregen. Hvis jeg blev præsenteret for sådan et billede i dag, så ville vi ikke bringe det. Der er ikke nogen humor i det her billede, siger Ekstra Bladets Poul Madsen i ’Talkshowet Lippert’.

Mobbede Ekstra Bladet prins Henrik?

Efter Prinsens død den 13. februar har der været rigelig plads til selvransagelse.

Blot dagen efter skød kulturminister Mette Bock (LA) debatten i gang på sin Facebook ved at skrive, at prins Henrik blev mobbet, og at mobberne nu var hyklere.

Det er totalt hykleri at spekulere i den sympati for kongehuset og prins Henrik, der er opstået efter hans død.

Poul Madsen, chefredaktør hos Ekstra Bladet

Også Venstres Søren Pind gav sit besyv med ved at sige, at ”nogle medier mishandlede ham”, og Folketingets formand Pia Kjærsgaard langede ud efter netop Ekstra Bladet.

- Jeg synes ikke, at det gør noget, at man en gang imellem undrer sig, trækker på smilebåndet eller tænker, at nu er prins Henrik gået for vidt. Men derfra til den totale mangel på respekt, som jeg synes, at Ekstra Bladet har udvist, er der langt: Jo mere man har kunnet nedgøre ham, jo sjovere har det været, sagde hun til JyllandsPosten.

Og ved tirsdagens bisættelse af prins Henrik fortalte den kongelige konfessionarius, Erik Norman Svendsen, i sin tale, at Prinsen til tider i sit liv følte sig mobbet af pressen.

Var det Ekstra Bladet, som han tænkte på?

- Det kan det godt have været. Vi ser det som en kerneopgave at gøre kendte mennesker til grin, siger Poul Madsen i 'Talkshowet Lippert'.

"Afskaf kongehuset"

Ekstra Bladet søger at udstille kongehuset som en ”forældet installation”. Alligevel har der aldrig været tale om mobning, og Poul Madsen giver ikke meget for de kritiske røster.

- Vi har hørt en masse latterligt fra politikerne. Pia Kjærsgaard, der så gerne vil slå Ekstra Bladet i hovedet, siger han.

- Politikerne er nogle hyklere. Det er totalt hykleri at spekulere i den sympati for kongehuset og prins Henrik, der er opstået efter hans død.

Ikke sjovt 25. gang

Debatten om mediernes behandling af prins Henrik har dog givet stof til eftertanke, anerkender chefredaktøren.

Derfor har han gennemgået Ekstra Bladets dækning af kongehuset og har – foruden billedet af prins Henrik fra det danske kapsejlads – fundet en anden ting, som avisen nu vil ændre.

- Hvis vi kalder ham eller en anden for noget sjovt, så er det kun sjovt den første og måske anden gang. Men ikke sjovt den 25. gang, siger Poul Madsen om de navne, som avisen kan finde på at tillægge offentlige personer.

- Vi skal være sjove og skarpe, men skal lade være med at gentage os selv. For så er det ikke så sjovt.

Ekstra Bladet har i en lang årrække ført kampagne for et Danmark uden et kongehus. Og den linje er der intet, som rokker ved.

- Vi er en republikansk avis, og hvis folk stiller sig op på en piedestal, så gør vi grin med dem.

Se hele interviewet med Ekstra Bladets Poul Madsen i 'Talkshowet Lippert' på TV 2 Play.