Prins Henrik

Spillede under lukket ceremoni for prins Henrik: - Det var en stor ære

For violinisten Philippe Benjamin Skow var det en stor ære at få lov til at spille under den lukkede ceremoni, der blev afholdt for prins Henrik.

200 særligt indbudte gæster deltog mandag ved en mindehøjtidelighed for prins Henrik i Christiansborg Slotskirke.

Det var en ceremoni, som Prinsen selv havde været med til arrangere, og derfor føltes det også som en stor ære for violinisten Philippe Benjamin Skow, da han blev spurgt, om han ville spille.

Det fortæller han i 'Go' morgen Danmark', hvor han også genopførte et af de stykker, han spillede i Christiansborg Slotskirke.

Prins Henriks to sønner, kronprins Frederik og prins Joachim, venner og flere repræsentanter fra Prinsens over 60 protektorater var tilstede.

De lyttede med, da Philippe Benjamin Skow spillede musikstykket, som Prinsen kendte særdeles godt, lyder det.

- Det var en meget stor ære, og det var noget, jeg havde en rigtig stor lyst til at gøre, netop fordi prins Henrik har haft så stort et engagement i musik, kunst og kultur, siger han.

Spillede 'Efter en drøm'

33-årige Philippe Benjamin Skow, der er en af landets førende violinister, spillede musikstykket ’Après un rêve’ af Gabriel Fauré, som har den danske titel ’Efter en drøm’, for gæsterne.

- Det er en ekstra ære at spille noget, som har haft prins Henriks særlige interesse. Prinsen har indspillet et af sine meget smukke digte til netop dette stykke musik, så stykket må tydeligvis have betydet noget for ham, fortæller Philippe Benjamin Skow.

Personligt mener han også, at det er særdeles godt valg.

Stykket handler om dualismen i kærligheden, og det er ifølge kunstneren meget smukt - et af hans egne favoritter.

Om Philippe Skow

Philippe Skow modtog sin første violin af Kim Sjøgren l i julegave som toårig, og gav sin første koncert i Tivolis Koncertsal som femårig. Siden har han optrådt internationalt for royale, større firmaer, på koncertsale og på radio og TV.

Han har modtaget flere hæderspriser. Blandt andet Jacob Gades Pris, Victor Borges Legat, Veuve Clicquots Musikpris samt Nordea Danmarks Kulturpris.

Har spillet for Prinsen to gange før

Det er ikke første gang, at Philippe Benjamin Skow har spillet for prins Henrik og kongefamilien.

- Jeg har spillet for ham to gange før. Første gang var, da jeg var helt ung som teenager, da jeg optrådte for ham og Dronningen. Det var i forbindelse med Kunstakademiets 250-årsjubilæum, fortæller han.

Prins Henrik og dronning Margrethe sad forrest blot halvanden meter væk, husker Philippe Benjamin Skow.

Ekstra særligt at spille for Prinsen og Dronningen

Det var en speciel oplevelse.

For når de sidder så tæt, kan man se deres ansigtsudtryk meget tydeligt, forklarer han.

- Det er på sin vis også meget angstprovokerende, fordi det er ekstra særligt at spille for Dronningen og Prinsen, især når de sidder så tæt på, siger Philippe Benjamin Skow.

Hans indtryk var dog, at prins Henrik nød det meget.

- Han lukkede øjnene og svømmede hen til musikken. Generelt virkede Prinsen enormt engageret og interesseret. Han gik op i kunst, musik og kultur. Det kunne man fornemme på ham, når han var tilstede og lyttede, slutter Philippe Benjamin Skow.