DTU-forsker finder 95 nye exoplaneter - en af dem er særligt interessant
I dag er der fundet cirka 3600 planeter, der er mellem Jorden og Jupiter i størrelsen.
Rumteleskopet Kepler blev sendt ud i rummet for cirka ni år siden med en mission om at finde fjerntliggende planeter, der kunne have de samme proportioner som vores egen jordklode - såkaldte exoplaneter.
Disse planeter kredser om en anden stjerne end Solen i cirka samme afstand som Jorden og har dermed nogle af de samme betingelser for liv.
Observationerne er blevet foretaget siden 1995, men det var først med Kepler-teleskopet, at der for alvor kom skub i opdagelserne af exoplaneterne.
I dag er der fundet cirka 3600 planeter, der er mellem Jorden og Jupiter i størrelsen.
DTU-forsker: 95 nye exoplaneter fundet
Nu bekræfter Andrew Mayo, der er gæste-ph.d.-studerende ved DTU Space, at der er fundet yderligere 95 exoplaneter. Særligt en af dem er interessant.
Det skriver Ingeniøren.
- Vi fandt en exoplanet, som kredsede om en meget lysstærk stjerne – faktisk den mest lysstærke, som på noget tidspunkt er opdaget i Keplers tid, siger han til mediet.
Klart lys gør målingerne nemmere
Det klare lys fra stjernen gør det ifølge Andrew Mayo nemmere at måle på planetens masse. Samtidig kan man lære mere om planetens eventuelle atmosfære, siger han til Ingeniøren.
- Jeg er ikke helt sikker på, hvor meget vi kan se på præcis denne planet, fordi stjernen virkede ekstremt aktiv, og det kan også blive et problem. Hvis lysstyrken er meget varierende, er det svært at få pålidelige data, siger Andrew Mayo til Ingeniøren.