Alle kirkeklokker ringer i forbindelse med prins Henriks bisættelse

Kirkeministeriet har udsendt cirkulære om ringning med kirkeklokker i anledning af prins Henriks død.

Der skal ringes med alle klokker i folkekirkens kirker i forbindelse med prins Henriks bisættelse tirsdag den 20. februar.

Det oplyser Kirkeministeriet i en pressemeddelelse, hvor ministeriet oplyser, at der er udsendt 'cirkulære om ringning med kirkeklokkerne i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død'.

Et cirkulære er en administrativ foreskrift fra en offentlig myndighed.

Kirkeministeriet slår fast, at der skal ringes i en halv time før højtideligheden i Christiansborg Slotskirke begynder klokken 11.00, og der skal ringes i en halv time efter, at bisættelsen har fundet sted.

I pressemeddelelsen oplyser Kirkeministeriet også, at biskopperne i Danmark er blevet anmodet om at opfordre præsterne til at mindes prins Henrik ved en af de sædvanlige gudstjenester eller ved en særlig gudstjeneste, der for eksempel kan afholdes på selve dagen for bisættelsen.

Torsdag blev båren med prins Henrik kørt fra Fredensborg til Amalienborg,

Prins Henriks båre skal være på Amalienborg frem til fredag klokken 18.00, hvor den bliver kørt til Christiansborg Slotskirke. Her vil båren stå fremme, så alle kan komme forbi og vise deres sidste respekt for den afdøde.

Både i Aarhus og København er der mulighed for at sende Prinsen en sidste hilsen i kondolencebøger. Der vil også i udlandet være kondolencebøger på de danske ambassader og visse konsulater. Det oplyser Udenrigsministeriet.