Samfund

Norsk pizzagigant vil tvinge små danske pizzeriaer til at droppe navn

Den norske pizzagigant 'Peppes Pizza' har 2500 ansatte fordelt på mere end 50 restauranter i hele landet. Nu går de efter danske pizzeriaer.

I 20 år har restauranten ’Peppes Pizza’ ligget i Jernbanegade i Næstved. Alle år under navnet Peppes og i de seneste fire år med Erhan Kekec som ejer.

Nu hævder den norske restaurantkæde Peppes Pizza, at de har patent på navnet Peppes, og at Erhan Kekec derfor skal omdøbe sin restaurant.

- Jeg kommer selv fra Næstved, og er født og opvokset her. Så vidt jeg kan huske, så har der altid ligget en Peppes restaurant her, siger Erhan Kekec til TV 2 Øst.

- Jeg er jo ikke den eneste ejer gennem tiderne, hvor det har heddet Peppes. Det går helt tilbage til 90'erne. Så det undrer mig bare, at de kommer lige pludseligt 20 år efter og gør krav på, at det er deres navn, siger Erhan Kekec.

Flere danske pizzeriaer har fået brev

En række andre danske restauranter med et lignende navn har også modtaget et brev Peppes Pizza i Norge med samme krav om navneændring. Den norske kæde har 2500 ansatte fordelt på mere end 50 restauranter i hele landet.

I brevet gør advokaterne for den norske restaurantkæde opmærksom på, at de danske pizzeriaer kan forveksles med de norske. Ordret står der:

”Vores klient anser jeres brug af PEPPES for en pizzarestaurant som værende snyltning på vores klients kendte navn og brand, ligesom jeres brug af PEPPES er egnet til at påføre skade på vores klients goodwill og renommé”.

Flere lignende sager

Gæsterne i dag hos ’Peppes Pizza’ i Næstved havde også svært ved at forstå pizzakædens krav.

- Nu holder jeg altid med den lille mand, om man så må sige. Der har været andre eksempler på store kæder, som vil have steder til at skifte navn, selv om de kom først. Sådan tænker jeg også, at det er her. Og så er det en del af Næstved, og har været det siden Peppe åbnede for mange år siden, siger Line Illum.

Og der har været flere lignende sager. I 1996 var der sagen med McAllan, der ikke måtte bruge navnet på sin pølsevogn for kæden McDonalds. Det endte i retten hvor McAllan vandt.

For fire år siden nægtede Jensens Bøfhus en fiskerestaurant i Sæby at bruge navnet Jensens. Det førte til boykot fra tusindvis af danskere.

Vil ikke ændre navn

Erhan Kekec har heller ingen planer om at bukke under for gigantens krav.

- Jeg købte jo ikke restauranten dengang, bare fordi der lå en restaurant her. Jeg købte navnet, det er jo et mærke. I Næstved i hvert fald, siger restaurantejeren til TV 2 Øst.

I et brev fra den norske pizzakæde har de danske pizzerier fået en frist til på fredag til at skifte navn.

Vi har dagen igennem forsøgt at få en kommentar fra den norske pizzakæde Peppes. Det er ikke lykkedes.