Samfund

Havnevagt er klar til oversvømmelser: - Vi tager det, som det kommer

Det er især området mellem Hvide Sande og Esbjerg, der bliver ramt af kraftig blæst.

Et kraftigt blæsevejr i det midtjyske ser ud til at kulminere omkring klokken 21.00 søndag aften. Det fortæller Thomas Mørk, der er meteorolog på TV 2.

Det er især området mellem Hvide Sande og Esbjerg, der bliver ramt af kraftig blæst.

- Middelvinden er ved at være tæt på stormstyrke, så det kan blive regulær storm. Desuden kan vindstødene nærme sig orkanstyrke, lyder vurderingen.

Risiko for forhøjet vandstand

Det kraftige vejr giver også risiko for forhøjet vandstand. Omkring havnen i Hvide Sande forventes det, at vandstanden kan stige til 185 centimeter over det normale ved midnatstid.

Det er dog ikke noget, der for alvor bekymrer Søren Johnsen Høj, der er havnevagt ved Hvide Sande Havn .

- Det er ikke unormalt. Vi tager det, som det kommer, konstaterer han tørt, da TV 2 spørger ham til konsekvenserne af den forhøjede vandstand.

Han fortæller, at man har taget sikkerhedsforanstaltninger i brug for at imødegå den forhøjede vandstand.

- Vi har nogle ting, vi skal gøre angående havnen. Vi skal lukke vores sluser ned, så de er klar til at modstå det tryk, der kommer ude fra havet, siger han.

Politi advarer: Falck fjerner biler

I løbet af søndagen er butiks- og bådejere i området blevet advaret om muligheden for oversvømmelse.

Bilejere i de ramte områder bliver også advaret. Syd- og Sønderjyllands Politi advarer bilejere ved Fanøfærgen på Esbjerg Havn om at flytte deres biler ved moleområdet. Ellers vil de blive fjernet af Falck.

Det voldsomme vejr er opstået i forbindelse med et kraftigt lavtryk, der udvikles henover Nordsøen, og som sender fronter med nedbør og blæst ind over Danmark fra vest.

Resten af aftenen vil det blæse meget kraftigt langs dele af den jyske vestkyst, hvor vinden lokalt kan nå storm i middelvind.

Få et overblik over, hvordan blæsten udvikler sig her.