Samfund

Anna Mee Allerslev-sag skal undersøges igen efter nye afsløringer

Anna Mee Allerslev

Københavns Kommune har bedt advokatfirma foretage en ny undersøgelse efter nye anklager mod den tidligere borgmester.

Et advokatfirma skal for Københavns Kommune undersøge nye anklager mod den tidligere beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev (R).

- Vi har bedt advokatfirmaet Horten, som er kommunens juridiske rådgiver i sagen, vurdere, om de artikler, der har været fremme i medierne i de seneste dage, indeholder nye oplysninger af betydning for Hortens oprindelige vurdering. Vi vil oversende den nye vurdering til Folketingets Ombudsmand som supplement til den redegørelse, som kommunen fremsendte til ombudsmanden den 22. januar 2018, skriver Bjarne Winge, der er administrerende direktør i Københavns Kommunes beskæftigelses- og integrationsforvaltning, i en sms til TV 2.

Den nye undersøgelse kommer, efter BT i flere artikler har fortalt, at firmaet Øens Murerfirma, hvis indehaver ifølge avisen er en personlig bekendt af Anna Mee Allerslev, har stået for hovedentreprisen på Allerslevs lejlighed på Østerbro.

BT har desuden skrevet, at Øens Murerfirma som et led i entreprisen har betalt regninger for over 25.000 kroner for Anna Mee Allerslev.

Mee blev frikendt i tidligere undersøgelse

Advokatfirmaet Horten har i en tidligere undersøgelse slået fast, at Anna Mee Allerslev ikke var inhabil i sagen.

Det var Folketingets Ombudsmand, der bad kommunen om en redegørelse for sagen, hvor Allerslev blandt andet havde lånt et festlokale af Øens Murerfirma. Hun har også stillet spørgsmål til forvaltningen om et byggeprojekt, som murerfirmaet var involveret i.

- Men forvaltningen har ikke lagt vægt på usaglige hensyn, og der er blevet truffet rigtige og lovlige afgørelser i sagen, lød undersøgelsens vurdering. 

Lørdag kunne Ekstra Bladet fortælle, at Folketingets Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen overvejede at bede Københavns Kommune undersøge sig selv igen i sagen - men nu beder kommunen altså selv om en ny undersøgelse.

Anna Mee Allerslev selv kaldte i et Facebook-opslag lørdag morgen påstandene i BT's historier for "grove anklager og injurier".

Det er svært at forsvare sig mod BT og deres metoder. Ikke mindst efter jeg gik af og dermed er en privat person uden...

Posted by Anna Mee Allerslev on Saturday, February 3, 2018

- Det er svært at forsvare sig mod BT og deres metoder. Ikke mindst efter jeg gik af og dermed er en privat person uden snerten af det store apparat og ressourcer, som BT har. Man vinder aldrig, og jeg havde besluttet mig for ikke at svare på deres historier, men når BT bliver ved med at komme med grove anklager og injurier, er jeg nødt til at svare.

- Hvorfor giver jeg ikke bare BT hele vores byggeregnskab og forlig? Fordi det er privat. BT bliver aldrig tilfredse. Det er skruen uden ende.

- Fakta er, at der i det omtalte forlig var flere parter involveret, da den pågældende håndværker havde flere anklager. Det er privat, hvordan og hvorfor dette forlig blev udformet, som det gjorde. Men BT kan ikke dokumentere, at Øens Murerfirma uberettiget har betalt nogle regninger for os. Det har de selvfølgelig ikke, og BT kender ikke forliget og kan ikke dokumentere deres grove påstande, skriver hun i Facebook-opslaget.

Anna Mee Allerslev trak sig som borgmester den 25. oktober sidste år. Det skete efter en række historier i BT, som afslørede, at hun gratis havde holdt sin bryllupsreception på Københavns Rådhus.