Samfund

4-årig i kunstig koma med to kraniebrud og hjerneblødning efter ulykke i Thisted

Den fire-årige dreng blev fløjet til AUH. Flemming Christiansen/TV MIDTVEST / Flemming Christiansen/TV MIDTVEST

Drengen var mandag formiddag på udflugt i et plantageområde i Christiansgave, da han blev ramt af en nedfalden gren.

I mere end to døgn har en 4-årig dreng været indlagt på Aalborg Universitetshospital (AAUH) efter en alvorlig ulykke, der skete mandag, da han sammen med 16 andre børn samt to pædagoger og en pædagogstuderende fra Hundborg Børnehus var på udflugt i et plantageområde i Christiansgave ved Thisted.

Onsdag oplyser Thisted Kommune til TV MIDTVEST, at man på AAUH har kunnet konstatere, at den 4-årige er voldsomt kvæstet med to kraniebrud, en hjernerystelse og en mindre hjerneblødning. Han holdes fortsat i kunstig koma.

I en pressemeddelse mandag oplyste Thisted Kommune, at den fire-årige blev kvæstet, da gruppen af børn og voksne mandag gik gennem området i Christiansgave. En gren rev sig løs fra trækronerne, faldt ned og ramte først en pædagogstuderende og derefter den fire-årige dreng i hovedet.

Kraftige læsioner

Begge fik så kraftige læsioner, at en lægehelikopter fra Aalborg Universitetshospital blev tilkaldt. Drengens forældre blev alarmeret, og hans far fløj med i helikopteren til Aalborg, mens drengens mor selv kørte til AAUH.

Den pædagogstuderende blev indlagt på Thisted Sygehus, men kunne udskrives mandag eftermiddag.

- Vi er frygtelig kede af og chokerede over, at et sådant uheld kan ske midt i Thisted. Blæsten får en gren til at rive sig løs, og at den så netop rammer først en pædagogstuderende og så et af børnene, er sort uheld, sagde Martin Kondrup Knudsen, der er chef for dagtilbud i Thisted Kommune, mandag.

- Vi følger situationen meget tæt og har aktiveret vores pædagogiske psykologiske beredskab (PPR). Børnene såvel som pædagoger og den studerende fik krisehjælp samme eftermiddag, sagde han mandag.