Samfund

Legoland nedlægger model-afdeling: - En svær beslutning

Den nu nedlagte afdeling i Billund stod blandt andet for at bygge modeller til resten af verden.

Legoland i Billund nedlægger modelafdelingen frem mod sommerferien 2018. Det betyder, at 20 medarbejdere mister deres job i afdelingen.

Det fortæller Kasper Tangsig fra Legoland Billunds kommunikationsafdeling til TV 2.

- Årsagen til, at vi nedlægger modelafdelingen i Danmark, er, at vi ser en større og større efterspørgsel på legomodeller fra vores afdelinger i Asien og Nordamerika. Derfor giver det bedre mening at flytte arbejdet hen til de steder.

Svær beslutning

Kasper Tangsig forklarer, at der fortsat vil være en afdeling i Legoland i Billund, der bygger modeller til 'Miniland', hvor man kan opleve verden i miniformat med berømte bygninger, hovedstæder, småbyer og miljøer.

- Det er selvfølgelig en beslutning, der berører os meget. Det er altid svært at sige farvel til vellidte medarbejdere, siger han.

To af de 20 personer, der mister deres arbejde, har fået job i en anden afdeling i Legoland.

Får importeret modeller i fremtiden

Kasper Tangsig fortæller, at Legoland i Billund fremover vil få større modeller importeret fra de lande, hvor der fortsat er modelproduktion.

Den nu nedlagte afdeling i Billund stod også for at bygge modeller til resten af verden.

Legoland har otte parker rundt omkring i verden i lande som Japan, Dubai, Storbritannien og USA. Desuden er der tre nye parker på vej i Kina, Sydkorea og New York.