Samfund

Pensionist hjælper med at passe families tvillinger

Hundredevis af frivillige passer børn i familier med brug for støtte.

Jytte Frederiksen løfter først den ene baby op på sit knæ. Så den næste.

De kigger roligt på hende, vrikker lidt med benene. Lidt spyt bobler i mundvigen på den ene. Begge kigger på den 64-årige kvinde og smiler så stort, at det kan smelte hjerter.

- Jeg tror, de kan mærke, at jeg er rolig. At jeg overfører noget af min ro til dem, siger Jytte Frederiksen.

Jytte Frederiksen er pensionist, men har valgt at komme som frivillig hos familien Antoft for at passe de fire måneder gamle tvillinger Mads og Mikkel en gang om ugen som familieven via organisationen Homestart.

Det er en organisation, der har mere end 200 frivillige, som giver ekstra kærlighed tid og omsorg i familier, hvor forældrene har brug for særlig støtte. For eksempel ved dødsfald, fødselsdepressioner eller andre spidsbelastninger.

I 2017 har de frivillige hjulpet 522 familier med tilsammen 1140 børn.

- Det giver mig en glæde og tilfredshed at kunne være til støtte for dem, jeg kommer ved. Jeg får i hvert fald at vide, at jeg gør en forskel. Det kan jeg godt lide, siger Jytte Frederiksen.

Glade forældre

Eva Antoft og hendes mand er ikke en udsat familie som mange andre, der modtager hjælp fra Homesart, men for Eva Antoft har det været en stor mundfuld at få tvillinger, samtidig med at hun har en søn på to år, og en mand der arbejder meget. Derfor har hun bedt om hjælp.

- Hun er så god til mine børn. De er rolige, når jeg tager afsted. De smiler, når de ser hende, fortæller Eva Antoft.

Hun bruger den ekstra fritid til at passe sin hest. Timer, der har stor betydning for hendes humør og overskud.

- Det betyder, at jeg får noget luft, noget frihed og noget ny energi. Det er her, jeg har mine venner, og her jeg taler med andre mennesker end lige mine børn, siger hun.

Men gevinsten er der for begge parter, understreger Jytte Frederiksen.

- Jeg har noget, jeg kan give videre, føler jeg selv. Noget som de unge mennesker efterspørger. Eva er heldig. Men jeg er bestemt også heldig, at jeg får lov at komme og lege med sådan tre skønne drenge, siger Jytte Frederiksen.