Indtast dit navn, og få svaret: Så populært er det i dag

16x9
97 procent af de 0-årige har i dag et unikt navn, hvis man tager alle navne med. Foto: Claus Bech / Claus Bech/Scanpix

Hvor mange hedder det samme som dig? Tast dit navn ind, og få svar på, hvor populært netop dit navn er.

I mange år har Peter og Anne været de mest udbredte navne i Danmark.

Det er de stadig.

Helt præcist hedder 45.516 Anne, mens 48.291 hedder Peter, viser den nyeste opgørelse fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort.

Kigger man på de mest brugte navnekombinationer, er det Kirsten Nielsen og Michael Jensen, der topper listen.

Generelt er efternavne med ’-sen’ godt repræsenteret i statistikken, da Nielsen, Jensen, Hansen, Pedersen, Andersen, Christensen, Larsen, Sørensen, Rasmussen og Jørgensen udgør top 10. Faktisk er 19 ud af top 20 et efternavn, der ender på -sen.

Men hvis man hedder Lars, Kasper eller Helle, som ikke ligger på listen over de 50 mest populære danske drenge- og pigenavne - hvor mange deler man så navn med?

Det spørgsmål kan du få svaret på ved at indtaste dit for- og efternavn i TV 2s navnemaskine herunder:

Tjek selv:
Hvor mange hedder det samme som dig?

OBS: Beregneren tæller kun det første navn som fornavn. Hedder du Anne Mette Holm Larsen, vil du i den her statistik være noteret med Anne som fornavn, og Larsen som efternavn.
Fornavn Efternavn
Slå mit navn op
Har du mere end ét fornavn? Statistikken tæller kun det første navn som fornavn, og det sidste navn som efternavn. Sammensatte navne med bindestreg (f.eks. Anne-Mette) tæller dog som ét fornavn. Herunder har vi slået "" op.

Mænd i Danmark hedder Der er to eller færre personer med navnet

Kvinder i Danmark hedder

Danske - hedder til fornavn. Det samme hedder - -. Der er to eller færre personer med fornavnet

Personer har efternavnet Der er to eller færre personer med efternavnet

Nyfødte har unikke navne

Kigger man igen på sammensætningen af for- og efternavne, har 39 procent en unik kombination af første fornavn og efternavn.

Flest unikke findes i hovedstaden samt kommunerne omkring, hvorimod kommunerne i Nordjylland samt langs vestkysten har den laveste andel af unikke kombinationer, oplyser Danmarks Statistik.

For hele landet findes flest unikke navnekombinationer blandt de 0-årige, hvor 61 procent er unikt, når man kigger på første for- og efternavn. Kigger man på hele navnestrengen, hvor samtlige navne er medtaget, er andelen oppe på 97 procent.

For befolkningen som helhed er det tal 79 procent.

Og det er der en årsag til, siger Birgit Eggert, der er navneforsker ved Københavns Universitet.

- Det ligger i tiden. Man vil skille sig ud. Et navns primære opgave er at være individudpegende. Og det er det ikke i samme grad, hvis det ikke er unikt. Og så har internettet gjort det lettere at slå op, hvad man kan hedde, siger hun.

Tidligere tog man ”det almindelige”. I dag er der en højere forventning til, at man tager stilling til navne

Birgit Eggert, navneforsker, Københavns Universitet

Det fremhæves ligeledes, at mange forældre i dag vælger at give barnet begge forældres navne, at nogle finder nye stavemåder til fornavnene, samt at man i dag frit kan vælge mellem alle de efternavne, som et eller flere medlemmer af de to familier inden for fire-fem generationer har båret.

- Man har generelt fået flere valg. Tidligere tog man ”det almindelige”. I dag er der en højere forventning til, at man tager stilling til navnet. Og det gør, at der kommer større variation, da mange går længere tilbage i familien, siger Birgit Eggert.

I løbet af år 2017 blev mere end 2000 nye navne godkendt.

I listen herunder kan du se, hvilke navne der er mest udbredt blandt danskerne per 1. januar 2019.

Opgørelsen over nyfødte i Danmark offentliggøres hvert år i juli. Det betyder, at de seneste tal er fra juli 2018 og dækker 2017.